Anne Hathaway u filmu prema priručniku "Zašto francuska djeca ne bacaju hranu"

srijeda, 01. travnja 2020.

Projekt je tek u početku planiranja s napisanim predloškom scenarija

Foto: YouTube

Anne Hathaway dobila je glavnu ulogu u filmu French Children Don't Throw Food koji će se snimati prema istoimenom priručniku koji je kod nas preveden Zašto francuska djeca ne bacaju hranu.

StudioCanal još uvijek radi na projektu koji bi trebao producirati Blueprint Picture, a riječ je o adaptaciji istoimene autobiografije Pamele Druckerman koja se naziva i priručnik o francuskom odgoju koji svoje čitatelje upoznaje s tim zašto se francuska djeca lijepo ponašaju, zašto njihove bebe prospavaju noć i zašto su tamošnje majke u trapericama, a ne u trenirkama. Knjiga je izdana još 2012. godine, a nešto kasnije je postala bestseler diljem svijeta kao što je to bio slučaj s drugim priručnicima za odgoj i umijeće življenja (Hygge, Lagom).

Knjiga prati američku novinarku koja se s mužem seli u Pariz zbog njegovog posla i tamo odgaja djecu. I dok pokušava balansirati obitelj i karijeru te se pritom osjeća kao da joj ništa od toga ne ide, promatra svoje francuske susjede i prijateljice kako bi shvatila koje tajne o odgoju skrivaju. Francuska djeca, barem na prvu, djeluju kao savršeno odgojena i mirna djeca. Uskoro shvaća da koliko god se savršeni činili, svi imaju svoje probleme. Jamie Minoprio i Jonathan Stern napisali su najnoviji predložak scenarija.

Hathaway trenutno možemo gledati u kriminalističkoj drami The Last Thing He Wanted na Netflixu, a krajem godine bismo je trebali gledati u The Witches, remakeu istoimenog obiteljskog filma iz 1990. godine, ukoliko film ne bude pomaknut zbog pandemije koronavirusa.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti