Okupljena glumačka ekipa za seriju "Gospodar prstenova"

srijeda, 15. siječnja 2020.

Amazon Studio napokon je odabrao glavnu glumačku ekipu za serijsku adaptaciju priča J.R.R. Tolkiena

Nakon dugog čekanja, pretpostavljanja i nagađanja, Amazon Studio napokon je objavio punu glumačku postavu za svoju nadolazeću seriju Gospodar prstenova.

Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers i Daniel Weyman imena su glumaca koji će predvoditi novu seriju.

Produkcija serije trebala bi krenuti sljedećeg mjeseca, a showrunneri i izvršni producenti bit će J.D. Payne i Patrick McKay. J.A. Bayona će režirati prve dvije epizode, ali još ne znamo hoće li onda nastaviti s režijom ili će doći netko drugi.

"Nakon što smo odradili opsežnu globalnu potragu, oduševljeni smo što napokon možemo predstaviti prvu grupu fantastičnih izvođača koji će imati ulogu u Amazonovoj seriji Gospodar prstenova.", rekli su McKay i Payne u službenoj izjavi za medije. "To su sve iznimno talentirani žene i muškarci koji su više od glumaca: oni su najnoviji članovi kreativne obitelji koja neprestano raste, koja neumorno radi na tome da iznova dovede Međuzemlje u život, za fanove i publiku diljem svijeta."

Serija će se temeljiti na pričama iz romana autora J.R.R. Tolkiena, smještena mnogo godina prije događaja iz filma Prstenova družina (cameo Seana Beana je malo vjerojatan, ali Hugo Weaving bi se mogao pojaviti i u seriji). Prva sezona sastojat će se od 8 epizoda, za koje pretpostavljamo da će imati trajanje od sat vremena.

Već prije se otkrilo kako će se Mawle (Benjen Stark iz Igre prijestolja) preuzeti ulogu zlikovca Orena, a Clark (Mina iz Netflixove Drakula serije) trebala bi biti mlada Galadriel.

Ako produkcija zaista krene sljedećeg mjeseca, postoji velika šansa da do kraja godine vidimo i prvi trailer, a prvu epizodu tijekom sljedeće godine. Ali to je za sada samo nagađanje jer datumi izlaska za sada nisu potvrđeni.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti