U planu nastavak glazbene komedije "Avanture Priscille, kraljice pustinje" iz 1994.

ponedjeljak, 22. travnja 2024.

30 godina nakon originala za novi film vraća se originalna glumačka postava i redatelj

Foto: YouTube

30 godina nakon Avanture Priscille, kraljice pustinje (Adventures of Priscilla, Queen of the Desert), klasika Stephana Elliotta, Deadline javlja kako je u planu nastavak!

Danas kultni film, koji je 1995. bio nominiran za Oskara u kategoriji najboljeg dizajna kostima koji je i osvojio, vratit će originalnu glumačku postavu koju čine Terence Stamp, Guy Pearce i Hugo Weaving, ali i redatelja Elliotta koji potpisuje režiju, scenarij i produkciju nastavka. U tijeku je potraga za produkcijskim partnerom.

Radnja originalnog filma Avanture Priscille, kraljice pustinje pratila je putovanje transrodnu ženu Bernadette (Stamp) i dvije drag kraljice Adama Whitelya iliti Feliciju Jollygoodfellow (Pearce) i Ticka iliti Mitzi Del Bra (Weaving) na putovanju kroz divljinu Australije u autobusu koji su nazvali Priscilla, na kojem dožive svašta – od pokvarenog autobusa do homofobičnih reakcija. Još se ne zna o čemu će biti riječ u nastavku, samo je poznato da će u njemu jedan od likova biti odrasli Tickov sin, koji je u originalu imao 7 godina.

Avanture Priscille, kraljice pustinje odmah je nakon premijere postao neočekivani svjetski hit te je pomogao LGBT zajednici u predstavljanju LGBT tema širokoj publici. Kritika mu je također bila naklonjena, a 2006. godine film je poslužio kao inspiracija za mjuzikl Priscilla, Queen of the Desert koji je pretpremijerno izveden u Sydneyu, a stigao je i do Broadwaya. Zasad nije poznato kad u kinima možemo očekivati nastavak.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti