Nagrađivani film "Teret" stiže na HBO GO i Cinemax 2

nedjelja, 22. rujna 2019.

Nakon svjetske premijere na festivalu u Cannesu 2018. godine, film je prikazan na preko 80 međunarodnih festivala

Nagrađivani film Teret, redatelja Ognjena Glavonića, bit će dostupan putem online video streaming usluge HBO GO od 28. rujna, kada će imati premijeru i na kanalu Cinemax 2 u 20.30h.

Teret prati Vladu, koji radi kao vozač kamiona tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. Zadužen za prijevoz tajanstvenog tereta iz Kosova u Beograd, vozi kroz nepoznati teritorij pokušavajući se probiti u zemlji pogođenoj ratom. Zna da će se, kada završi posao, morati vratiti kući i suočiti se s posljedicama svojih djela.

Glavnu ulogu igra Leon Lučev, a uz njega se u filmu pojavljuju i Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Igor Benčina i Ivan Lučev.

Nakon svjetske premijere na festivalu u Cannesu 2018. godine, film je prikazan na preko 80 međunarodnih festivala, osvojivši 25 nagrada, među kojima su i one za najbolji film na Festivalu Autorskog Filma u Beogradu i Zagreb Film Festivalu, nagrada za najboljeg redatelja na festivalu u Marakešu, kao i Srce Sarajeva za najboljeg glumca koje je dobio Leon Lučev.

Nedavno je počelo i kino prikazivanje Tereta u SAD-u, gdje je film već naišao na pozitivne reakcije američke kritike. New York Times ga je izdvojio kao izbor kritičara, a odlične recenzije objavljene su i u nekim od najrelevantnijih časopisa za film i kulturu.

Od ostalih filmova iz regije, izdvojili bi i slovenski film Izbrisana, s Juditom Franković u glavnoj ulozi, koji je također dostupan putem online video streaming usluge HBO GO.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti