Charlie Hunnam u prvoj seriji nakon "Sinova anarhije"

utorak, 17. rujna 2019.

Serija "Shantaram" snima se prema istoimenom romanu, a naći se se na streaming servisu Apple TV+

Foto: YouTube

Charlie Hunnam dobio je glavnu ulogu u Appleovoj seriji Shantaram koja će se snimati prema istoimenom romanu Gregoryja Davida Robertsa.

Apple je seriji dao zeleno svjetlo i ona će biti prva međunarodna produkcija za Apple TV+ nakon što su kupili prava na roman u lipnju prošle godine. Roman iz 2003. govori o Linu (Hunnam), muškarcu koji bježi iz australskog zatvora i planira početi iznova u Indiji u Bombayu. Lin tamo mora graditi život bez obitelji, prijatelja i bez svog imena, ali ipak će tamo naći svoju sudbinu. Roman je preveden na 39 jezika i prodan je u 6 milijuna primjeraka.

Scenarij za seriju radi Eric Warren Singer koji će biti i jedan od izvršnih producenata, a Justin Kurzel režirat će prve dvije epizode od planiranih 10. Shantaram je već ranije trebao biti adaptiran i to kao film kada je Warner Bros. kupio prava na knjigu, a u glavnoj ulozi se trebao naći Johnny Depp. Scenarij je bio napisao autor romana što na kraju nije dobro ispalo i angažiran je novi scenarist. Projekt je naišao na još poteškoća, redatelj je odustao, scenarist je morao ponovno prilagoditi scenarij zbog manjeg budžeta, a Depp nikako više nije pronalazio vremena u svom rasporedu. 2013. je objavljeno da će se u glavnoj ulozi naći Joel Edgerton, no otada novosti o projektu staju.

Hunnam je mnogima najpoznatiji po svojoj ulozi Jacksona 'Jaxa' Tellera u seriji Sinovi anarhije koja je imala sedam sezona i završila je 2014. godine. Na velikom platnu gledali smo ga u SF-u Pacific Rim, biografskoj drami Izgubljeni grad Z, te u akcijskoj avanturi Guya Ritchieja Kralj Arthur: Legenda o maču. Hunnam se još jednom udružio s Ritchiejem na akcijskom krimiću The Gentlemen koji se nalazi u post-produkciji i koji u kina dolazi krajem siječnja 2020., a u njemu glumi s Matthewom McConaugheyem.

Snimanje serije Shantaram počet će u listopadu ove godine, a bit će snimana u državi Victoria u Australiji, nekadašnjem zatvoru HM Prison Pentridge te u studiju u Melbourneu.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti