John C. Reilly umjesto Michaela Shannona u sportskoj drami

četvrtak, 12. rujna 2019.

HBO radi seriju o Lakersima tijekom 1980-ih prema knjizi Jeffa Pearlmana iz 2014. godine

Foto: PR Photos

John C. Reilly pridružio se HBO-u u pilotu o Showtime Lakersima tijekom 1980-ih.

Reilly je tako dobio ulogu bivšeg vlasnika Lakersa Jerryja Bussa kojeg je trebao glumiti Michael Shannon, ali je odustao zbog kreativnih razlika. Bussov lik opisan je kao milijunaš koji je, potaknut uspjehom, neprestano volio riskirati. Buss je tako redefinirao američki sport, zvijezde i bogatstvo tako što je stvorio dinastiju od Lakersa. No, njegova kuća od karata mogla bi pasti na njega i na one koje voli...

Ovo će biti jedan od rijetkih televizijskih projekata koje Reilly ima u svojoj karijeri. Glumac je bio nominiran za Oskara i Zlatni globus kao najbolji sporedni glumac u mjuziklu Chicago 2002. godine, a znamo ga kao glumca u komedijama Hodaj muški: Priča o Dewey Coxu, Luda braća i Priča o Rickyju Bobbyju.

Scenarij radi Max Borenstein, Adam McKay će režirati pilot epizodu, a od ostalih glumaca jedino je još poznat Jason Clarke koji će zaigrati Jerryja Westa. Pilot će se temeljiti na knjizi Jeffa Pearlmana iz 2014. godine Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s, a produkcija počinje krajem ovog mjeseca.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti