Kristen Stewart će primiti prestižnu nagradu na Zurich filmskom festivalu

utorak, 10. rujna 2019.

Na festivalu će biti prikazan njezin najnoviji film "Seberg" u kojem je utjelovila legendarnu glumicu Jean Seberg

Foto: YouTube

Sve zaposlenija glumica Kristen Stewart dobit će još jedno priznanje za svoju glumu.

Organizatori nadolazećeg Zurich filmskog festivala jučer su objavili da će ovogodišnju nagradu Golden Eye primiti upravo Stewart koja na festival dolazi s redateljem Benedictom Andrewsom na švicarsku premijeru biografskog filma Seberg u kojem je imala priliku utjeloviti legendarnu Jean Seberg. Film je svjetsku premijeru imao na Venecijanskom filmskom festivalu.

"Iako je mogla nastaviti glumiti u blockbuster filmovima nakon Sumrak sage Stewart je birala umjetničke indie filmove autora kao što su Walter Salles, Olivier Assayas i Ang Lee. Uspjela je pronaći ravnotežu između mainstreama i umjetnosti na prikladan način, a njezin neustrašiv prikaz Jean Seberg još je jednom potvrdio da je jedna od najsvestranijih glumica generacije", rekli su redatelji festivala Nadja Schildknecht i Karl Spoerri. Prijašnji dobitnici nagrade Golden Eye su primjerice Jake Gyllenhaal i Andrew Garfield.

Stewart je svjetska publika upoznala 2002. godine uz Jodie Foster u trileru Soba panike, a sa Sumrak sagom je 2008. stekla svjetsku slavu. 2015. postala je prva američka glumica koja je dobila nagradu Cesar i to kao najbolja sporedna glumica u drami Oblaci nad Sils Marijom u kojoj je glumila uz Juliette Binoche. Ove godine osim spomenutog filma Seberg, Stewart ćemo gledati i u Sonyjevom filmu Charliejevi anđeli u režiji Elizabeth Banks u kojem glumi uz Naomi Scott i Ellu Balinska.

15. Zurich filmski festival održat će se od 26. rujna do 6. listopada, a predsjednik žirija je Oliver Stone.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti