Luca Guadagnino će režirati "Gospodara muha"

utorak, 30. srpnja 2019.

Nova verzija priče o dječacima na pustom otoku koji pokušavaju stvoriti društveni sustav, stiže ponovno na filmska platna

Foto: PR Photos

Roman Gospodar muha Williama Goldinga već je nekoliko puta pronašao put do filmskih ekrana no to ne sprječava Warner Bros. da se opet primi njegove adaptacije.

Prava na roman preuzeli su 2017. godine, a sada su u pregovorima s Lucom Guadagninom, redateljem filmova Skrivena ljubav i Suspirija, da se primi nove adaptacije.

Film prema knjizi je prvi puta snimljen 1963. godine, zatim ponovno 1990., a u međuvremenu je sama ideja mnogo puta iskorištena u raznim drugim projektima.

Originalni roman prati grupu dječaka na pustom otoku koji pokušaju složiti nekakav društveni red, ali to ima katastrofalne posljedice. Kako se njihova civilizacija počne raspadati tako oni počinju s nasiljem, divljaštvom, čak i ubojstvom, te se knjiga odjednom pretvara u žestoku distopijsku satiru ludosti čovječanstva, urođenog divljaštva muške kulture i same vlade.

Kada je Warner Bros. prije par godina preuzeo prava na roman počele su priče o tome kako će nova verzija biti napravljena sa zamijenjenim ulogama - djevojčice umjesto dječaka - no izgleda kako je ipak plan ostati pri originalnoj ideji s dječacima. Guadagninova ideja navodno ne odstupa previše od romana, samo planira osuvremeniti priču.

Za sada je projekt tek u početnoj fazi, pregovori s redateljem još su u tijeku te nemaju niti scenarij, tako da izlazak novog filma ne očekujemo uskoro, a datum izlazaka još nije određen.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti