HBO rastura: "Euforija" solidno startala, "Male laži" imaju sve veću gledanost

srijeda, 19. lipnja 2019.

"Euforiju" je spasila gledanost s platformi HBO GO i HBO NOW

Ponedjeljak je odličan dan za HBO serije: od 20 sati jedna za drugom se prikazuju nova sezona Malih laži i nova serija Euforija.

HBO hit serija Male laži nastavila je tamo gdje je stala s prvom sezonom, a u ponedjeljak smo mogli gledati drugu epizodu na HBO kanalu. Druga je epizoda imala nešto veću gledanost od prve epizode (za 7%: gledalo ju je 1,5 milijun ljudi, a prvu 1,4 milijun) s tim da se ukupna gledanost – prva repriza, HBO GO i HBO NOW – popela na 2 milijuna gledatelja. Epizoda je tako druga najgledanija u seriji, a više je gledatelja imalo samo finale prve sezone.

U glavnim ulogama su Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz i Laura Dern, a u ovoj sezoni među glumačku ekipu je stigla Oskarovka Meryl Streep. Treća epizoda je na rasporedu na našem HBO-u u ponedjeljak, 24. lipnja u 20 sati.

HBO je donio pametnu odluku što je premijeru svoje nove serije Euforija stavio baš nakon odlično gledanih Malih laži. Unatoč obilju nasilja, golotinje i prikaza zloupotrebe droge serija je ostvarila solidan start, a pomogala je i objava glavne glumice Zendaye na Twitteru kojom je, uz podsjetnik na početak emitiranja, napisala opasku da iako u seriji pratimo tinejdžere ona je namijenjena starijoj publici te donosi sirov i iskren prikaz ovisnosti, anskioznosti i teškom odrastanju u današnjem društvu.

Euforiju je gledalo duplo manje gledatelja od druge epizode Malih laži, točnije 577 tisuća ljudi, piše Variety, ali je zato prošla puno bolje na streaming servisima HBO GO i HBO NOW. Gledanost se skoro poduplala na 1 milijun gledatelja kad se uzmu u obzir i te dvije platforme.

Serija je adaptacija izraelske tinejdžerske drame i govori o životima srednjoškolskih klinaca u modernom svijetu koji se nose s raznim društvenim pritiscima, seksualnošću i ovisnošću što bi na prvu moglo zvučati kao serija za mlade, ali prva je epizoda dokazala ono što je glumica navela u svom tweetu. Zendaya glumi glavnu junakinju Rue za koju smo u prvoj epizodi saznali kako ju je od rođenja pratila tragedija 11. rujna jer je rođena samo 3 dana nakon nje.

U ostalim ulogama su Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi i Barbie Ferreira. Druga epizoda Euforije na našem HBO-u je također u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat, odmah nakon Malih laži.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti