Pjesma Florence & the Machine oduševila fanove "Igre prijestolja"

utorak, 23. travnja 2019.

Napetu epizodu dodatno je "začinila" njihova pjesma

U jučerašnjoj epizodi Igre prijestolja sigurno vam nije promaknula pjesma grupe Florence & the Machine.

Pjesma je imala svoju premijeru na kraju epizode, a riječ je o njihovoj verziji originalne pjesme Jenny of Oldstones iz Igre prijestolja (točnije, iz treće knjige Oluja mačeva). U sinoćnjoj epizodi smo je netom prije završetka mogli čuti od Podricka koji ju je pjevušio kod vatre.

Florence + the Machine jedini su glazbenici u zadnjoj sezoni hit serije, a snimili su je nakon što su ih to osobno zamolili njihovi veliki fanovi, tvorci serije David Benioff i D.B. Weiss.

"Oduvijek smo bili veliki fanovi njihove glazbe, a trailer iz druge sezone u kojem je bila njihova pjesma Seven Devils vjerojatno je najmoćniji koji smo ikad imali. Mogućnost da Florence i njezin predivan glas imamo u seriji je nešto što smo uvijek imali u glavi. Bili smo pozitivno šokirani kad je pristala pjevati Jenny of Oldstones, a u rezultat smo apsolutno zaljubljeni", rekao je dvojac u izjavi koja je objavljena nakon epizode.

"Kad sam prvi put čula pjesmu zvučala mi je poput keltske uspavanke. Keltska glazba je oduvijek bila u mojoj krvi pa sam vjerovala da mogu napraviti nešto s njom... Čast mi je što sam dio zadnje sezone", rekla je Florence.

Pjesmu Jenny of Oldstones za seriju su napisali Ramin Djawadi, Dan Weiss, David Benioff i George R.R. Martin.

Treća epizoda posljednje sezone Igre prijestolja bit će u ponedjeljak, 29. travnja u 3 ujutro na hrvatskom HBO-u paralelno s američkom premijerom, te kasnije isti dan u 20 sati.

Pjesmu poslušajte u nastavku. UPOZORENJE: Video sadrži scene iz cijele serije pa tako i iz zadnje epizode.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti