"Shazam!" ovaj vikend najgledaniji u kinima

ponedjeljak, 08. travnja 2019.

Zabavni film o tinejdžeru koji se pretvara u odraslog superjunaka startao je bolje od predviđenog

Još jedan DC-jev superjunak je osvojio filmski svijet: Shazam!

Film je u svom prvom vikendu prikazivanja studijima Warner Bros. i New Line Cinema donio 53 milijuna dolara u američkim kinima te još 102 milijuna u ostatku svijeta, prema podacima s BoxOfficeMojo.

Filmu su predviđali solidan start s 40 do 45 milijuna dolara u SAD-u, a Shazam! je zahvaljujući prvim pozitivnim kritikama prošao i bolje od toga. Iako 53 milijuna dolara za film rađen prema stripu na tamošnjem tržištu ne zvuči puno, Shazam! je Warner Bros. i New Line koštao puno manje (budžet je bio ukupno 98 milijuna dolara) nego slični filmovi koji su krcati sa specijalnim efektima. Za usporedbu, prijašnji DC filmovi poput Batman v Superman: Zora pravde i Liga pravde su studio koštali oko 300 milijuna dolara u što ne ulaze troškovi marketinga i distribucije.

Predsjednik Warner Bros.-ove američke distribucije Jeff Goldstein je izjavio da odličan rezultat duguju tome što film nije ozbiljan kao ostali iz DC-jevog filmskog svijeta: "Glavni cilj je bio zabava", rekao je. " Wonder Woman i Aquaman su mračni, dramatični, drugačiji što pokazuje da možemo napraviti različite filmove koji mogu dijeliti isti filmski svijet."

Shazam! prati tinejdžera Billyja Bastona (Asher Angel) koji se na riječ Shazam! pretvara u superjunaka (Zachary Levi) nakon čega radi ono što bi svaki klinac na njegovom mjestu: zabavlja se! No, zabavna igra prestane kad shvati da se mora boriti protiv ubojitih sila zla koje kontrolira dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

U ostalim ulogama su Grace Fulton, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews i Marta Milans. Režiju potpisuje David F. Sandberg, a scenarij Henry Gayden.

Shazam! od četvrtka, 4. travnja, igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti