evo tema koja mene muči:poskupljenje cigareta,razne zabrane vezane uz cigarete i sad ovaj novi eu zakon da cigarete moraju bit skrivene u marketima i na prodajnim mjestima te da nesmiju bit na vidljivim mjestima nego ispod pulta ili u ormarima,ko da nije dosta šta ih se ne reklamira pa neznam Sta ima u ponudi,ali se zato alkohol reklamira,ne poskupljuje i ne nosi oznake za smrt.
Nije samo stvar u natpisu, radi se o tome da su i cigarete ali i jedan dio alkohola, ali isto tako i svega ostalog podijeljenjo na one koji imaju novaca ili nemaju.
Primjerice hlače: u recimo Tom Tailoru ćete ih kupiti na sniženju po 200 kn, a slične hlače kupit će te u recimo KIK-u na sniženju po 39,99 kn ?
Nažalost i naše društvo se raslojava, sve je manje onog srednjeg sloja.... Ili imaš, ili nemaš.
Bilo da ti treba za lijek ili za burek.
Što se pak tiče cigareta nepušač sam već cca 9 godina, pušio sam crveni marlboro, međutim i sada nekada ako mi je gušt kupit ću i zapaliti crveni marlboro koliko god on koštao, štogod na njemu pisalo i gdjegod on stajao.
Stvar je koliko tko što želi i u konačnici koliko si može priuštiti.
A u današnje vrijeme koliko sam mogao primjetiti dobar dio ljudi mota neke duhane i puši to jer je povoljnije.
Što se mene tiče cigarete mogu još duplo poskupjeti, to neće spriječiti da puše one koji si to mogu priuštiti, samo će biti još vidjivije socijalne razlike.