bearfoot @ 1.5.2011. 22:47
e to je film u kojem je teško pratiti radnju, a ne tamo neki Inception....
hitman_4 @ 2.5.2011. 1:18
e to je film u kojem je teško pratiti radnju, a ne tamo neki Inception....
bearfoot
slažem se...odličan film,davno sam ga gledao,...bolji i "teži" od inceptiona
necromax @ 13.2.2012. 18:32
Dobar, dobar zaguljeno dobar!
taurus @ 23.1.2013. 20:58
Film koji je proslavio Nolana i mozda je još uvjek njegov najbolji redateljski uradak,vrlo inovativan i specifičan način kojime se radnja prezentuje gledatelju,apsolutno zaslužuje sve pohvale ali i visoke ocjene.
franorobert @ 30.8.2013. 1:55
Čovjeka je nekada strah reći koliko je ustvari dobar neki film, plaši ga ta količina perfekcije i čak počinje i sebe uvjeravati u nešto drugo... 10/10 ...
gorlock @ 14.12.2014. 13:25
Odličan film kojim redatelj na dotada jedinstven način prikazuje na filmu svu okrutnost ljudskog društva u odnosu prema slabijoj individui koja u rukama zločestih ljudi koji se poigravaju njegovom slabošću koja je ujedno i njegova bolest, može postati savršeno i opasno oružje,
eerceg2002 @ 23.10.2017. 19:17
Christopher Nolan majstorski režira ovaj film, dajući nam podatke koje trenutno ima i Leonard tako da ni u jednom trenutku nismo niti mi ispred njega ili on ispred nas. Mislim da sama priča koja je ispričana nije toliko nezaboravna koliko način na koji je ispričana. I naravno fenomenalan plot twist za kraj.
8.9/10
imdb @ 18.1.2026. 9:59
Ovo je film za one koji se furaju da su profesionalni filmski sladokusci i vrhunski kritičari a ustvari samo sjede na fotelji i žderu čips ali su ubijedjeni da profesionalno gledaju film. Ovo je film za ograničenu grupu ljudi, totalno zapetljan, ne znam šta je reditelj želio postići ovim. Glumci su svijetla tačka, radnja je okej ali dok gledaš ovaj film, imaš isti osjećaj kao kad ti neko nešto priča a ne zna šta želi reći pa sve okolokole širi priču koja se može ispričati u 3 rečenice. Film težak za praćenje i ne pruža nikakvu satisfakciju na kraju. Ovo nije film koji treba pogledati prosječni čovjek, ovo je namijenjeno za one koji smrde po cijeli dan na trosjedu i nemaju cilja ni pravca u životu pa se kao furaju na ovakve glupave filmove. Samo oni ne kažu glupave nego kažu kompleksne i dive se sebi jer mogu da ,,iznesu” film do kraja a ustvari mogu buljiti i u ugašen TV 20 dana zaredom… Ovo je jedini film zbog kojeg se kajem što sam upalio TV. 4/10