Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Moj badass htpc

1
    0 0

gordan @ 3.5.2008. 20:49

Kućište je Antec Fusion silver (htio sam crno ali mi se nije dalo čekat još dva tjedna). Izuzetno je tiho i malih dimenzija, nedostatak je što podržava samo mATX ploče, ali meni to nije smetalo.
    Ima ugrađen reciever za mce daljinski, no daljinski se naravno ne dobije :(, pa sad čekam neko tajvansko smeće s ebaya za 20USD...

Matična ploča Gigabyte GA-MA78GM-S2H. Ima na sebi trenutno najjaču onboard grafiku koja može tjerati 1080i HD film, i hdmi izlaz.

Procesor je Athlon X2 4800, ovo plavo na njemu je blue orb cooler.
    Osim toga unutra je SS2 dvb-s kartica, dva diska po 500GB i bežična mrežna USB kartica ugurana convinient u kućište.

SS2 je također radila probleme, poklalo se s onboardom mrežom, pa sam potonju morao isključiti.

PCIe zemaljski tuner je također odbijao suradnju, pa sam ga vratio u dućan, i upiknuo USB dvb-t karticu (noname). Sve skupa oko 5.000,00 kn.

Najgore je bilo odabrati software koji će to goniti. Nakon borbe s MediaPortalom (svaka čast dečkima na trudu, ali toliko bugova već dugo nisam vidio u komadu softwarea), odlučio sam se za Vista Media Centar. Stvar radi stabilno, no naravno javio se problemčić, Microsoft ne podržava DVB-s standard... Nasreću postoji ekipa koja je napravila softvare koji mapira dvb-s signal na zemaljske frekvencije i tako podvaljuje signal MCE-u. Ako nekog zanima adresa je https://dvbsbridge.com. Integrira se kao tuner driver i prosljeđuje signal s ProgDVB-a Media Centru. Snimanje i sve funkcije rade normalno u MCE-u. Sad još slijedi borba s EPG-om...

0 0

mario @ 4.5.2008. 3:30

Moram reći da sve izgleda vrlo badass, gg ^^ Nisam u toku sa htpc-om tako da bas i ne znam kakav je hardware potreban da bi sve to gonio, ali me zanima koliko je proc važan za jedan takav projekt. Antecova kučišta su trenutno naj na tržištu, bar što se mene tiče (možda im je Li Lian konkurencija)  tako da mi sve to super izgleda. Hmhm...morat ću proučit htpc da ne budem totalni n00b.

OT: Kolekcija DVD-a izgleda super :)) 

0 0

nixass @ 4.5.2008. 11:36

kakav zvuk imaš? :)) 

0 0

gordan @ 4.5.2008. 12:34

Zvuk :)... Nije nešto.. Sansui A-700 pojačalo staro 30-tak godina. Nisam baš u hi-fi vodama, no zvuk koji daje ta stara kanta je stereosolidan. Nije da ima spdif ulaz :) i da može iskoristiti 7.1 audio na matičnoj.

Procesor je bitan ako misliš gledati HD materijal. Tu je bitno naravno i koliko će ga grafička kartica odtereriti, ali u principu bilo koji core duo bi trebao biti dovoljan.

Što se tiče kućišta Ahanix također zna napraviti dobar posao...

0 0

skype @ 18.1.2009. 23:31

Good job,  fino si to sastavio , a vidim muči te isti problem kao i mene , evo ti link pa se  priključi   peticiji ako već nisi https://www.gopetition.com/petitions/vista-media-center-to-support-dvb-x-dvb-s-s2-c-ci-standard.htm

Isti problem sam imao i ja sa Marvell yukon i SS2 ali sam ga riješio tako što sam isključio onboard mrežnu, deinstalirao 4.4.3 driver za SS2 pa instalirao   4.5.0. sad radi besprekorno i mogu je isključivati i uključivai što mi je prije rezultiralo sa BSOD. Imao sam i SS2 USB ali sam greškom spojio napajanje od rutera na nju i spalio je Cry. Sve to mi je zakačeno na Proxima ultralight x350 koji projektira na originalnom Da-lite platnu. Naravno to bez dobrog audio sustava i nema nekog smisla, pa sam u tu svrhu nabavio Onkyo TXSR606(samo180 € ! ) koji pokreće Visatonov  7.1 sustav zvuzničnika.  Još kad  bih imao malo više vremena da uživam u tome...

0 0

gordan @ 19.1.2009. 0:04

Instalirao sam windows 7 betu, čiji media centar podržava dvb-s, pa čak i h.264.

SS2 opet ne radi, vidi karticu i skenira, ali ne nađe ništa. No s obzirom da se ionako nema više što gledati na satelitu (čitaj, ilegalno dekodirati, osim digija prema kojem mi antena nije okrenuta), odustao sam od ss2, i koristim htpc samo za gledanje mkv filmova...

I kad sam mogao gledati poljski HBO nisam ga gledao, kao ni Cinemax ili BBC prime. Uglavnom je ss2 prikazivala Cartoon network za klinca. Sad kad su se Poljaci zaštitili, nema više ništa vrijedno. S digijem mi se ne da zajebavat, radije ću uzeti pretplatu, nego da se petljam s ključevima.

0 0

skype @ 19.1.2009. 0:30
    Instalirao sam ga i ja prije 10-tak dana ,  meni uopće ne vidi SS2 karticu (build 7000) Cry. Potraži u kom file-u drži transporder listu , možda nema ništa sa EU neba u njoj.
    0 0

gordan @ 19.1.2009. 0:39
    DVBViewer normalno skenira Hotbird i sve radi, problem je očito u MediaCentru, koji na hotbirdu ne nađe ništa.
    0 0

skype @ 19.1.2009. 1:26

DVB view koristi svoju transp. listu , media center je drži u registry , probaj malo muljati sa ovim ključem :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\HCW88bda\DVBS_as_DVBT\553833]
    ; #43
    "dvbs_freq"=dword:B798FA ; 11054000
    "dvbs_polarity"=dword:1 ; 1
    "dvbs_srate"=dword:6B6C ; 27500
    "nit_onid"=dword:2 ; 2
    "nit_tsid"=dword:7E1 ; 8011
    "nit_nid"=dword:1 ; 1
    "DiSEqC_Port"=dword:0 ; 0

sa ovim bi trebao skenirati ZDF

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala