Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Red Carpet 2019. i Dodjela filmskih nagrada Oscar 2019.

1
    4 0

aya @ 25.2.2019. 18:28

Gledala sam čitav prijenos i ne bih sada ulazila u dodijeljene nagrade, to bi bio malo duži post, ali ono na što sam se htjela osvrnuti su "troje stručnih komentatora". Dakle, da nacionalna televizija nije u stanju za takav event angažirati stručne osobe, to je ne samo žalosno, nego rezultira sramotnim ishodom. Pa tako dobijemo jednog wannabe filmskog kritičara (a zapravo novinara koji je završio Političke nauke), jednu posvudušu, koja o filmu blage veze nema, ali ju to ne smeta da "suvereno" melje i sirotog Korkuta, koji uobičajeno glumi Milku Babović.

A nije da stručnog kadra nema! To najbolje vidimo u osvrtima na HRT3.

Ako već idu komentirati prijenos (umjesto da samo puste program), onda ne treba biti previše pametan za zaključiti da će taj isti, u te sitne noćne sati, gledati filmofili, a ne prosječni gledatelji koji ne razlikuju npr. originalni od adaptiranog scenarija.

Pa onda daj tim filmofilima dostojne komentatore!!!

2 0

yuma @ 25.2.2019. 21:04

Aya, word! Zao mi je da su ti smetali; znam da i meni sigurno bi!

Ja ne mogu tako dugo bit budna, morala bi uzet teške droge, al me zanima što tebe najviše privlači u tom duuuugom prijenosu i kako uspijevaš do 6:00?! I naravno, jel uzmeš godišnji u ponedjeljak ili ne radiš pa ti je svejedno?

Na kraju, jesmo li sve bitno s dodjele dobili po portalima ili ima nešto što možda nitko nije skuzio? 😉

3 0

aya @ 25.2.2019. 21:37

Gledala sam, jer me gripa skršila, pa sam na bolovanju i manje više mi je svejedno kada je dan, a kada noć, pa sam odlučila barem korisno utrošiti vijeme.

Ove godine dodjela je znatno skraćena na 3 sata, tako da nije bilo strašno, kao što je znalo biti. Plus sat vremena Red carpeta, naravno.

Bili su mi interesantni neki govori, od simpatično-spontanih, do liberalnih anti-Trump pro-LGBT sra**a. Od kreacija, gdje je bilo glamurozno dostojanstvenih, neukusniih, pa do totalnih idiotarija (Pharell, Spike Lee).

A uvijek je u malim prozorima najzanimljivije vidjeti reakcije na pobjednika svih nominiranih, naravno, ako se usredotočiš na gubitnike. Namiguje

2 0

pandaboy @ 25.2.2019. 21:38

Ma u pravu je aya, naš prijenos Oscara je očaj, više se potrude komentirati haljine nego filmove.

Ne znam za ayu, no dok ona ne odgovori da se uguram u raspravu...

Što se mene tiče, ja isto volim i dodjelu, nekako mi je to tradicija i obično uzmem taj ponedjeljak slobodno. Da, sve je to kič, rijetko kad budem bez većih prigovora, ne gledam ih da vidim tko zaslužuje dobiti nagradu, već iz znatiželje tko će dobiti - to je jednostavno moja najdraža sapunica koja ima epizodu jednom godišnje i naprosto me zanima što će se dogoditi Smije se 

Svi smo znali da će Green Book dobiti Oscara nakon dodjela, a da lista bude manja, naveo bih par stvari koje su mi se ove godine svidjele s dodjele:

1. Nije bilo voditelja i bilo je sasvim ok!

2. Pixar nije dobio Oscara. Pixar često dobije jer je Pixar, Incredibles 2 su dobri ali nisu odlični kao što je to bio prvi. Mirai mi je bio simpa ali je japanski crtić na dodjeli američkih nagrada pa ono...a Spiderman...eto, bolje nego Wreck it Ralph 2

3. Cold War nije dobio Oscara, što je bilo očekivano kada je Roma jedini strani film koji je bio nominiran i za najbolji. Cold War izgleda prekrasno i glazba je super, ali mi jako površan film

4. Olivia Colman je dobila Oscara, mislim da je njena uloga bila izazovna jer je trebala odglumiti jako djetinjastu i neurotičnu osobu koja je trebala izazvati suosjećanje

5. A Star is Born je barem dobio Oscara za pjesmu, meni je jedan od boljih filmova godine pa mi drago da je barem negdje nešto priznato, u području glazbe

6. Mali Ramek, tj. Rami Malek se raspao po podu Plazi jezik

2 0

aya @ 25.2.2019. 21:42

Da po podu, pao je s bine! Hitna je došla! Smije se To čak niti Jennifer Hudson nije uspjelo!

2 6

boatenga @ 25.2.2019. 23:11

Odlični su i Picula i Korkut..Odmjereni..

Bez njih to ne bi bio prijenos oscara na htv-u..

Možda bi bolje bilo da novatv preuzme prijenos, jel'..Moš mislit..

A što se tiče spavanja, pa ionako gledaju ljudi koji ne rade, t.j. mladi, ili uhljebi koji rade pri državi koji ionako na poslu ništa ne rade, pa ponedjeljak nije problem..U hrvatskoj drugih nema..

2 0

yuma @ 26.2.2019. 15:26

Ipak sam sinoć uspjela pogledati sažetak. Hvala Aya i Panda; malo ste mi proširili vidike!

Govor Spike Leeja mi je bio užasan iskreno... nametljiv i u neku ruku neprimjeren. Olivijin govor mi je bio simpatičan jer je bio spontan i tipično engleski ekscentričan. Oduvijek imam neku simpatiju prema engleskom ludilu :D   Nemam gdje pogledati Jastoga, a sad je tu još i Miljenica... Traileri su jako privlačni! Puno posla je preda mnom...

Gaga i bradonja su ekstra, al kad bi barem pazili na osjećaje one krasotice koja se smješkala i bila sretna radi svog muža, ali sigurno joj nije bilo svejedno zbog te silne erotike i nabijenosti...

Oni mali prozorčići su mi možda najdraži dio Oskara! Ima tu često svega... genijalno.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala