Zahvaljujuci nasoj velikoj tv pretplati i samim time dobivamo "kvalitetan program" morao sam zaviriti u svoju arhivu filmova i izvuci dobitnu kombinaciju za dosadno nedeljno popodne.
Listam tak i kad naidem na sf,horor,triler iz 1997-e Mimic,vec sam zaboravio uopce i radnju i sve pa ajde da ga odgledam ponovno...
Film ima tri nastavka ,ruku na srce imam ih doma ali ih nisam jos pogledal ali ovaj prvi me jako zainteresiral kvalitetom jer ja mislim da filmovi su bili kvalitetni i dobri do 2000-e, sve poslje sama sranja bez duse(cast iznimkama)...
Film je krcati napetim situacijama, sam okolis radnje(gradska kanalizacija) daje odredenu klaustrofobiju filma,nemate pojma kak film sa glavnim likovima u ovom slucaju žohari moze biti dobar ,napet i prije svega gadljiv jer mrzim bube :)...
U filmu se dosta osjeti Alien touch ali nema veze meni je osobno to pozitivno,film traje cca 105 minuta i da je minutu duzi ili kraci nebi bilo dobro.
Jos jedna pozitivna stvar je da nema pretjerivanja sa cgi ....film ima svoju atmosferu i nasao je svoje poklonike i ja sam medu njima ...Pa eto ako neznate kam sa sobom pogledajte ga mozda se i vama svidi....8/10
radnja(copy)
New Yorkom se širi smrtonosna zaraza od koje najviše umiru djeca, a prenositelj je jedna vrsta žohara.
Mlada znanstvenica Susan Tyler je genetičkim inženjeringom stvorila insekte čiji je zadatak da pobiju sve žohare koji prenose zaraznu bolest, a koji imaju nevjerojatnu sposobnost oponašanja te zahvaljujući njoj se jako dobro infiltriraju među žohare i unište ih. Epidemija je eliminirana, a očekuje se da će genetski manipulirani kukci izumrijeti jer su sterilizirani. Tri godine kasnije Susan sa svojim suprugom otkriva te iste kukce u gradskom podzemlju. Oni su u međuvremenu mutirali i evoluirali, te stekli sposobnost savršenog oponašanja ljudi. I sada počinju istrebljivati svog jedinog predatora – ljude...