Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Erin Brockovich

1
    2 1

akasha @ 30.8.2010. 16:29

Odličan film, rađen prema istinitoj priči, o tome kako "moćni" ipak nisu svemogući Smile Julia je savršeno odigrala samohranu majku bez visokog obrazovanja koja se, uz svoje probleme, uspijeva izboriti za pravdu i pomoći drugima koji su odustali od nade u pobjedu prava i čovječnosti. Pogledajte zašto je dobila Oscara i brojne druge nagrade. Pohvale zaslužuje i Albert Finney u ulozi odvjetnika i njenog nadređenog. 

Jedna zanimljivost: u cameo ulozi pojavljuje se prava Erin Brokovich kao konobarica Julia. Laughing

0 0

jovil @ 30.8.2010. 16:40

Odličan film, rađen prema istinitoj priči, o tome kako "moćni" ipak nisu svemogući Smile Julia je savršeno odigrala samohranu majku bez visokog obrazovanja koja se, uz svoje probleme, uspijeva izboriti za pravdu i pomoći drugima koji su odustali od nade u pobjedu prava i čovječnosti. Pogledajte zašto je dobila Oscara i brojne druge nagrade. Pohvale zaslužuje i Albert Finney u ulozi odvjetnika i njenog nadređenog. 

Jedna zanimljivost: u cameo ulozi pojavljuje se prava Erin Brokovich kao konobarica Julia. Laughing

Akasha

100% i u stvarnom životu radi kao konobarica.Težak posao, al ako je kavana razradjena može se kroz bakšiš i ostalo izboriti duplo veća plaća.

Odlična najava al u startu se gnušam od gledanja depresivnih filmova.

0 0

akasha @ 30.8.2010. 16:51

100% i u stvarnom životu radi kao konobarica.Težak posao, al ako je kavana razradjena može se kroz bakšiš i ostalo izboriti duplo veća plaća.

Odlična najava al u startu se gnušam od gledanja depresivnih filmova.

jovil 

Laughing Kako depresivan kad ti kažem da ima happy end?

Šalim se, znam na što misliš. Film nije laka zabava; ima prikaza teških života, depresija i beznađe kad čovjeka sroza bolest, a oni odgovorni izgledaju nedodirljivi.

Film je za one koji vole priče koje potiču na razmišljanje.

0 0

jovil @ 30.8.2010. 17:57

Laughing Kako depresivan kad ti kažem da ima happy end?

Šalim se, znam na što misliš. Film nije laka zabava; ima prikaza teških života, depresija i beznađe kad čovjeka sroza bolest, a oni odgovorni izgledaju nedodirljivi.

Film je za one koji vole priče koje potiču na razmišljanje.

Akasha

Usudio bi se kazat da tematiku drame u filmovima puno više gleda ženski spol.

Na koncu zaista težak žanr, al većina redatelja je kroz žanr drame napravila najbolje filmove.

0 1

aya @ 31.8.2010. 0:20

jovil

Erin Brokovich ziher ne radi kao konobarica, diplomirala je prije nego što je postala "poznata".

A čime se sada, između ostaloga, bavi...evo!

1 2

hitman_4 @ 28.5.2011. 2:35
    julia roberts je preeEnjami u ovom filmuLaughing
    4 2

bearfoot @ 22.12.2015. 9:05

fenomenalan film, fenomenalna priča...iako ga znam gotovo napamet uvijek ću ga pogledati od početka do kraja...sjetio sam se sad jednog dokumentarca o olovu u benzinu koje je, po toj emisiji, krivo za smrt, u mukama naravno, oko 200.000.000 ljudi širom svijeta, a naftni lobi, prvenstveno američki,  opet naravno, negirao je  situaciju i istraživanja gotovo 30 godina...

1 2

bearfoot @ 23.12.2015. 9:23

moguće, ali mislim da nije toliko detalja bilo o tipu...bio je to neki dokumentarac u onom igrano-animiranom stilu...karma, božja kazna, sudbina...kako god to nazvali.....

1 1

buffalobill @ 25.4.2020. 11:44

dobar film veceras,i odlicna Julija Roberts,od onih pocetnih lajt uloga prometnula se u jednu od najboljih glumica danasnjice,slicno kao i Kristen Dunst npr (Fargo,Melancholia..)

0 1

brigitas @ 8.6.2025. 11:23
    Odličan film sa Juliom u najboljim godinama i vrhuncu karijere a Finney u svojoj najsimpatičnijoj ulozi ikada. Bravo za oboje!
    0 0

skeletor @ 10.6.2025. 22:10

Sjećam se još u osnovnoj školi kako smo školski prijatelj i ja komentirali da nam je Julia Roberts ružna, još od onih bezbrojnih repriza Pretty Woman i jer je svako malo bila u nekoj blesavoj, romantičnoj komediji u devedesetima. I negdje u srednjoj školi gledam ovaj film sa mamom i sestrom, prije nekih dvadesetak godina. Samo tada mi je vilica pala na pod, rekoštajeovo!? Čak mi je mama kometirala kakav je top ženska Roberts bila.

Danas sam pogledao film sa neke zrelije, filmofilske strane i mogu reći da je Julia Roberts top topova u ovom filmu. Od glume, izgleda, stava, energije do samopouzdanja sve je savršeno. Nevjerovatno joj je legla uloga i nije čudno da je dobila Oscara. Mislim da ne postoji film u kojem glavna glumica za svaku scenu u filmu od preko dva sata ima drukčiju frizuru i drukčiju odjeću a da joj sve stoji odlično.

Albert Finney je tako autentičan da sam morao provjeriti jel to onaj uštogljeni šef iz Millerovog Raskrižja. Sviđa mi se realna, glumačka kemija između Finneya i Robertsice, imam osjećaj da su i na setu bili u odličnim odnosima. Eckhart mala ali zanimljiva uloga.

Steven Soderbergh na vrhuncu. Tako je sve dobro sve iznivelirano i posloženo da je Soderbergh sposoban u par minuta ubaciti Robertsin odnos sa djecom, dečkom, financijama, kolegama, Finneyem, strankama, drugim odvjetnicima, zdravljem, samopouzdanjem.. u jedan savršen kaos posložen da funkcionira kao švicarski sat. 

Velika preporuka za gledanje, 8.5/10

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala