Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Operacija Valkira

1
  • #1
    0 1

    postova:2915
    gorlock @ 3.5.2010. 18:54

    Nadasve vrlo zanimljiv film.

    Poznata tema svih vremena, fura se jedna ideologija, dok ne krene po zlu, a kad krene okrenut će se u pravcu u kojem puše povoljan vjetar. 

    U svakom slučaju,izdajnike treba primjereno i kazniti. 

    Recimo Kina i dan danas ima vrlo zanimljive metode kažnjavanja.

    Što se tiče samog filma, ima dobru glumačku postavu i jako dobro odrađen, složit ću se sa ocjenom filma. 

  • #2
    2 0

    postova:405
    karakteran @ 3.5.2010. 20:08

    svatko tko izda zločinački režim zaslužuje respect.

    inače, film je ok.

  • #3
    0 0

    postova:2527
    bearfoot @ 8.3.2011. 15:31

    začudio sam se saznavši da je bilo 15-ak pokušaja atentata na Hitlera...

    ovaj zadnji bio je i najbliži uspjehu, koliko znam...

  • #4
    0 0

    postova:96
    hypnotoad @ 11.6.2011. 22:09

    Mnogo zanimljiv film. Šteta šta im plan nije pošo za rukom... "Jedan Hitler manje, i rešio si sranje."

    Jedino mi je žao šta se film prikazuje na onom usranom RTL-u. Večeras sam htio da ga pogledam po drugi put, ali sam zbog njihovih 10-minutnih reklama odlučio da ugasim TV. Jednostavno neizdrživo!

  • #5
    1 0

    postova:7
    yoco93cro @ 31.1.2013. 15:51

    film je oke, zanimljiv, ali jednostavno mi smeta to što se onako uživiš u film i onda njemački oficiri počnu razgovarati na engleskom, a pogotovo je odvratno mješanje, malo njemački, malo engleski...odmah te podsjeti da je to samo film, koji je mogao biti bolji da su se potrudili

  • #6
    3 0

    postova:7
    yoco93cro @ 31.1.2013. 15:52

    film je oke, zanimljiv, ali jednostavno mi smeta to što se onako uživiš u film i onda njemački oficiri počnu razgovarati na engleskom, a pogotovo je odvratno mješanje, malo njemački, malo engleski...odmah te podsjeti da je to samo film, koji je mogao biti bolji da su se potrudili

  • #7
    0 0

    postova:1
    astorx @ 3.2.2013. 14:46
    Dobar film, dobra glumacka ekipa, dobra prica....
  • #8
    2 3

    postova:6
    kroket @ 11.2.2014. 20:58
    Ovakvi filmovi su uvijek odličan način da se oda počast onima koji su poginuli u pokušaju da se izbore za nešto dobro i tako spase milijune života. Stauffenbergu i onima koji su mu se pridružili u tome da eliminiraju Hitlera i Himmlera je također bila namjera jasno pokazati svijetu da nisu svi Nijemci isti i da im je namjera zaustaviti zlo.

    No, ta definicija zla do danas koja u mnogim umovima utjelovljuje pojam 'Hitler' (iako ja osobno imam o njemu malo drugačije mišljenje) kao da je bila non-stop štićena od nekih sila i niti jedan pokušaj atentata (a bilo ih je po tvrdnjama oko 15) nije urodio plodom. Što je i zašto čuvalo Hitlera i zašto je njegova volja bila toliko jaka, mislim da na ta pitanja nitko od nas smrtnika ovdje ne zna odgovor. Možda nam je to svima trebala biti škola za sva vremena i uvid u to koliko svaka ideologija može biti bolesna, nezaustavljiva i opasna i kakve rezultate može polučiti, a bolesnim ideologijama smo i dan danas okruženi kada u teškoj financijskoj situaciji kreature sumnjivih namjera nastoje krojiti 'vrli novi svijet'. I opet samo zavisi o čovjeku da li će takvo što dopustiti.

    Čak i taj zadnji pokušaj atentata na Hitlera i rezultat svega toga ostavlja prilično gorak okus kod gledatelja.
    Zato je koji mjesec kasnije sav taj užas bio priveden kraju iako se do dan danas ne zna što se točno sa Hitlerom dogodilo, a čuo sam toliko teorija i navodnih 'tvrdnji' od kojih neke opasno već prelaze u znanstvenu fantastiku.

    Sam film je sasvim solidan, ali ne i pretjerano impresivan, no stvarni događaji na kojima se temelji film su ono što ga čini dobrim. Tom Cruise je solidan u ulozi Stauffenberga iako bi možda draže u toj ulozi vidio Liam Neesona što mi možda dolazi zbog efekta 'Schindlerove Liste'.

    Impresionira sva ta silna organiziranost koja je trajala koju godinu, te uključivala mnoga vojna lica na visokim položajima. Sve se razradilo u detalje koliko je to bilo moguće s obzirom da su se i najmanji detalji koji su uvijek bili jako bitni non-stop mijenjali, no ne u korist atentatora, pa se trebalo prilagođavati.

    Ono što je film jasno prikazao jest to da je rezultat tog plana ispao takav kakav već jest  čisto zbog enormnog straha od Hitlera, bilo od raznih generala ili onih koji su držali vojsku ili ljudi u telekomunikacijama. Nije bilo bitno što je Hitler ostao živ, već je bilo bitno to što su se tijekom te vrzlame kada su čuli da je živ priklonili na njegovu stranu. Čak je sve to i shvatljivo, no jasno je i to da je sve moglo lako prevagnuti u korist Stauffenberga da je samo bilo malo više hrabrosti. Naravno, tako je film to prikazao, no koji su bili točni događaji, to nikada nećemo doznati.

    Pristojan film koji je prikazao jedan velik i plemenit pothvat na solidan način. No, da je možda to moglo biti još i bolje, sigurno jest.
    I slažem se sa komentarom da bi u ovakvim filmovima njemački jezik definitivno bio prikladniji.

    Ocjena: 7/10
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala