Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Sherlock Holmes: Igra sjena

1
  • #1
    3 2

    postova:36
    zumbul @ 23.12.2011. 0:34

    prepotentno, detektivska prica je zamijenjena trckaranjem i akcijom.  Nategnuti i forsirani humor.

     Sherlock Holmes je idealan i kompleksan lik za glumca i idealna inteligentna prica za film , ali ne uz Roberta Downeya Jr. i Guya Richija.

     Nije strasno lose, ali ne bi to dva puta gledala...

  • #2
    0 0

    postova:99
    brix @ 23.12.2011. 1:20

    IN THE SHADOWPLAY

    ACTING OUT YOUR OWN DEATH

    KNOWING NO MORE. 

  • #3
    2 1

    postova:48
    oldschool @ 27.12.2011. 0:12

    Film je vizualno intelektualna perverzija Guya Ritchia, vrvi akcijom i detaljima te u pogledu kostimografije, scenografije te maske spada u vrhunac kinematografije.

    Kada se pojavio prvi dio pomislio sam; konačno jedna nekonvencionalna interpretacija Sherlocka Holmesa koja u potpunosti utjelovljuje njegovu ekscentričnost i metode. Naravno da su tu moderne koreografije borbi i puno toga što nikada ne bi povezali sa Sherlockom međutim vidimo da kroz dobro planiranje i izvrstan scenarij i režiju možemo baciti potpuno novo svjetlo na dosad vrlo tradicionalne likove. Sherlock je uvijek bio interpretiran vrlo konzervativno i njegove su "raznolikosti" i metode samo prikazivane kao ekscentričnosti engleskog gospodina, međutim, moje je skromno mišljenje a iza sebe imam sve romane o Sherlocku Holmesu još iz školskih dana, da je ovo najbolja interpretacija starog dobrog Sherlocka.

    Film je izuzetno dinamičan, na momente možda i pretenciozan, no jedan od najboljih filmskih dvojaca današnje kinematografije Downey Jr. i Jude Law vode nas kroz film i čine ga jednom velikom avanturom u svijetu detektiva. Na momente kroz svu tu akciju gubimo konce što to u stvari Profesor Moriarty želi učiniti, i što to ustvari Holmes i Watson spriječavaju, no sve se otkriva na vrijeme i objašnjenja dobivamo na vrijeme, baš kao i u dobrim starim detektivskim romanima... Iako moram reći da je u filmu iskorišteno materijala dostatno za nekoliko romana o Sherlocku.

    Mimo Sherlocka, Watsona i Moriartia ( Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris ), likovi nisu izraženi već se stapaju sa scenografijom i dinamikom filma... Više mi se sviđao Profesor Moriarty iz prvog filma, tajnovit lik koji spletkari iz sjene, jer takav on i jest u romanima, no valjda je njegovo izranjanje ovako u prvi plan potreba filma da ima lice zločinca, gubeči na tome njegovu snagu koju crpi iz misterioznosti... Izvrsni Stephen Fry utjelovljuje Mycrofta i to čini u svom stilu - odlično, iako je njegova uloga mala...No to je lik Sherlockovog brata koji se u romanima pojavljuje tek nekoliko puta...

    Izuzetno dinamičan film, fantastične kostimografije i scenografije. Pogledajte ga odmorni jer će vam trebati sva koncentracija da se fokusirate na možda malo predugih 129 minuta filma.

    Sherlock Holmes: Igra Sjena - 7/10 

    PS: Treći puta do sada sam pogledao film u Gold Class dvorani i ovaj puta moram prokomentirati taj luksuzni dio ponude Cinestara jer uz njihovu solidnu ponudu ima jedna stvar koja im uvelike kvari ugled koji pokušavaju održati a to je osoblje.

    Lobi je odličan, maleno predsoblje/bar je isto tako vrlo dobro, i to je jedini dio u Areni gdje imate toalet na korištenje. Dvorana je omalena no dostatna, sjedala vrlo udobna no nebi bilo loše da se položaj nogu i naslona mogu odvojeno kontrolirati. Dostupna vam je garderoba dok uz svako sjedalo imate i diskretni prostor u naslonima za ruke za smještaj svega što bi vam moglo smetati u udobnom sjedenju u foteljama. Između sjedala je i stolić za hranu i piće koje se serviraju za vrijeme filma, naime u svakom trenutku pritiskom na gumb možete pozvati osoblje da vam donese što vam je potrebno a te dodatne usluge plaćate prilikom izlaska iz dvorane. Uz svaku kupljenu ulaznicu dobivate i jelo po izboru. Ekran je dobar no biti toliko blizu ekrana ima manu da je teško pratiti izuzetno dinamične scene. Zvuk je odličan no 20% pre glasan.

    Loša strana Gold Class kina je osoblje. Nažalost to je boljka u Hrvatskoj što je osoblje koje radi u luksuznim restoranima/dućanima/kino dvoranama važnije od vas koji ste tamo došli potrošiti novac. Vi plaćate kino ulaznicu 115 kuna, međutim mlada dama koja vam prodaje tu ulaznicu na vas gleda sa visoka jer ipak ona radi u ekskluzivnom kinu, a tko ste vi? Nitko od osoblja neće ponuditi smješak niti ljubazan pogled kada ulazite ili kada vam poslužuju hranu i piće, samo očajno namrštena lica. Stvarno jadno.

  • #4
    1 4

    postova:377
    gestapo @ 20.5.2012. 18:48

    Film u cijelini  nije prelosi, prvih 30 minuta je stvarno ispod svega,blazim rijecima katastrofa,stvarno su forsirali humor do te granice da mi se film poceo gaditi a pogotovo da negovorim o slow motionu  e tu nisu stedjeli ni sekunde katastrofa cista....

    Film je definitivno super zadnjih pola sata (malo manje),meni osobo se dopada ovakvi tip Holmesa prikazan na avanturisticki i akcijski nacin...osobno nisam niti ocekival nista vise od njega.

    6/10

  • #5
    3 0

    postova:514
    fox89 @ 2.7.2012. 9:34

    ma ja sam jednostavno oduševljen, ali ne radnjom  koliko utjelovljenjem downeyja u sherlocka. pregenijalan mi je lik, baš mu savršeno odgovara ova uloga Osmijeh

    radnja ko radnja nije ništa posebno. puno akcije, eksplozija, zanimljive glazbene podloge, tak da sve u svemu i nije loše. isplati se pogledati film i to kao što rekoh zbog genijalnog downeyja... zabavan film.

  • #6
    2 0

    postova:514
    fox89 @ 2.7.2012. 9:35

    briši gordane, stiltala vam stranica na sekund, a ja spotiskao sve ko debil Šuti

  • #7
    7 5

    postova:2527
    bearfoot @ 1.2.2013. 13:55

    ovo više nije Sherlock već Indiana Jones-Matrix-Jackie Chan pizdarija gdje od bjesomučne jurnjave i šaketanja više neznate ko koga u koju rupu kara što dovodi do zamora mozga koji više ne može obraditi toliko vizualnih informacija a posljedica je zijevanje...prvi dio puno bolji u dramskom i karakternom smislu, ovdje je previše naglasak stavljen na akciju i atraktivnost dok se zagonetka riješava u par flashback-ova koji ne mogu nadomjestiti intelektualnu prazninu tijekom cijelog filma...atraktivan akcijski filmić kojem je naziv jedina veza sa likom genijalnog detektiva...

  • #8
    4 1

    postova:4
    michelle_raven @ 8.10.2013. 14:18
    Meni je film predobar! Zelim i treci dio!! :)
  • #9
    1 2

    postova:228
    joker12 @ 27.10.2013. 17:13

    za treći dio trebali bi ekranizirati ''kuća svile'' roman.

    zamislite, ''Shrelock Holmes: House of Silk'

  • #10
    2 2

    postova:18
    d77 @ 12.9.2015. 20:45

    Odlican 

  • #11
    2 2

    postova:2
    draskic @ 15.12.2018. 20:19

    Plač Nevjerojatno glup film! Ne mogu vjerovati da je to snimljeno u 2. nastavku i da to netko gleda!!

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala