Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

The Thing 2011

1
  • #1
    0 0

    postova:377
    gestapo @ 11.12.2011. 21:25

    Upravo pogledano i moram priznati da film ima  dobrih scena i dosta je napeti jer neznas ko je stvor,jedan pozitivni jako dobar štih su dali norveski glumci koji su u filmu dosta komunicirali norveski uz engleski,to mi se jako svidalo.

    Film je naravno prikvel ali djeluje  kao  rimejk,kroz film sam imal filing  da sam sve to vec gledal,u cijelosti film me nije previse impresioniral i definitivno se nemoze pariti niti malo sa rimejkom Carpenterovim The Thingom!

    Na kraju u globalu film izgleda kao losa kopija,nabrzinu "sklepana" ,bez volje i zelje!

    Moja ocijena je maximalno nategnutih 5.5/10 , uz poruku moglo je biti puno bolje!

  • #2
    0 0

    postova:2528
    bearfoot @ 12.12.2011. 22:41

    od ugodnog iznenađenja početkom filma do neugodnog razočaranja krajem filma, pravocrtno...

    prije ili poslije, Carpenterov Stvor je pravi Stvor, može mirno nastaviti spavati stoljetni san, jer se iskreno nadam da ga više nitko neće buditi...

  • #3
    0 0

    postova:48
    oldschool @ 15.12.2011. 1:54

    Kratko i jasno film je loš!

    Jedna stvar muči večinu redatelja koji rade nastavak/prequel/remake nekog poznatog filma, a to je da se previše vežu uz original... Ovo je vrlo pravocrtan, vrlo sadržajno i scenaristički predvidljiv film koji osim klasičnih napetih scena ne nudi baš nikakvo uzbuđenje ( i tu uopće ne mislim na to da svi znamo što se radi u filmu koji je tema ovog prequela ).

    U Stvoru iz 1982. koji je ako se ne varam remake još starijeg stvora iz 50-tih ili 60-tih, Carpenter kroz film vidljivo a istovremeno nenametljivo podiže napetost i korak po korak dodaje elemente i slojeviti sadržaj dok u ovom filmu redatelj vrlo nestrpljivo hrli ka kraju. Nema sitnih detalja koji film čine još boljim...sitne stvari poput scene kada Kurt Russel igra šah protiv računala te nalije whiskey u njega... to su stvari koje daju karakter filmu, detalji koji ga čine stvarnijim... Stvor iz 1982. bio je inspiracija mnogim SF i horor filmovima dok ovaj to sigurno neće biti...

    Scene u svemirskom brodu na kraju filma su stvarno previše, čisti kič...

    Glumci su očajni i stvarno nemam nekog konstruktivnog komentara... Vjerojatno je najinteresantniji lik crvenokosi, crvenobradi raščupani norvežan sa stalno razrogačenim očima. To govori sve...

    Radnja je linearna i nezanimljiva...napetost je stvarana umjetno, na temelju stvora a ne na temelju situacije i nepoznatog što i jest prava čar horora. 

    I šećer na kraju... Snimivši očajan film, redatelj nam je za kraj odalamio pravu pravcatu šamarčinu u vidu scene objašnjenja i spajanja ovog prequela sa originalom... Stvarno neznam da li je to napravljeno iz nekog komercijalnog razloga, mada stvarno ne vidim kojeg, ili iz čiste ljudske gluposti. 

    The Thing  2011 - 2/10

  • #4
    0 0

    postova:96
    hypnotoad @ 15.12.2011. 19:29
        Budući da je sadašnja filmografija prepuna običnog smeća, 3d smeća i recikliranog smeća (čitaj: "prequel", "sequel") odlučio sam da se okrenem prošlosti... koja je barem bila originalnija, iskrenija i zabavnija. Jučer sam zato pogledao "The Forbidden Planet", što je pak rezultiralo "torrentiranjem" svih mogućih sci-fi filmova iz 50-ih godina. Sada upravo skidam original filma "The Thing", tj. "The Thing From Another World"  iz 1951. (barem mislim da je original, ispravite me ako grešim). Ali trailer koji me je definitivno oduševio jest sledeći:

    The Black Scorpion  
    Laughing... "More powerful than a locomotive!" - dokrajčilo me Laughing



    Btw. javim Vam i kritiku originala Thinga iz 1951. kad odgledam.
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala