Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Kino Lika

1
  • #1
    0 0

    postova:70
    mocca @ 4.1.2009. 0:42

    wow.. koji film. Gledala sam ga na pulskom festivalu (btw, svaki filmofil si mora priustiti uzitak gledanja filma u Areni) kada sam imala i prilike popricati s ljudima. Karakas je lik sam po sebi tako da se od njega to moglo i ocekivati. Matanic je sve to veoma dobro i korektno odradio i rezultat se vidi na platnu. Osjeti se atmosfera koja je vladala na setu (op.a. scena s pijanom ruljom i muzikasima kada se pojavljuje i g. K je original, nije bilo glume, koliko cujem, svi su bili mrtvi pijani).

    Prica svih likova je dirljiva a gluma uvjerljiva. i danas, mjesecima od kad sam pogledala film, sjecam se price, kadrova i scena.

     

  • #2
    0 0

    postova:711
    gordan @ 4.1.2009. 1:08

    Nisam gledao, ali nisam siguran da mi se sviđa reklamna kampanja sa svinjom i sloganom jebi me. Da se razumijemo, nisam konzervativna osoba, i uglavnom volim gledati kojekakve gadarije, i nisam zgrožen reklamnom kampanjom u tom smislu da je gadna ili da vrijeđa nečije dostojanstvo, nego nekako nisam siguran da je film dostojan takve "provokacije". Da je riječ o nekom španjolskom filmu, ne bih bio toliko skeptičan.

    I zato se nadam, stvarno se nadam, da je Matanić snimio izuzetno jeben film koji opravdava ovakvu "provokativnu" reklamu. Kad pogledam javim dojmove.

  • #3
    0 0

    postova:70
    mocca @ 4.1.2009. 1:23
    hmmm da, svinja. kad vidis film skuzit ces cijelu pricu sa svinjom. mozda je malo too much ovako na plakatu, ali veoma pase uz film. i btw, ako ti se nije svidjala na plakatu, jedva cekam cuti sto ces reci za scenu u filmu.
  • #4
    0 0

    postova:711
    gordan @ 4.1.2009. 1:42
    Pa čuo sam da se razočarana žena valja sa svinjom... ali kako sam prije nekih 15-tak godina u vojsci gledao pornić u kojemu je jedan od glavnih glumaca bio krmak, čisto sumnjam da će me Matanić šokirati svojom scenom Laughing, ali tko zna, možda se u njegovoj sceni vidi baš prava ljubav i strast, a ne samo čisti odnos Laughing
  • #5
    0 0

    postova:519
    buzdovan @ 4.1.2009. 10:23

    Nažalost, moram se složiti s činjenicom da je film uistinu dobar!  

    Kažem nažalost jer se donekle slažem s Gordanom, ali mislim da smo svi u jednoj velikoj zabludi. Naime, u prvi mah sam pomislio da su u zadnje vrijeme sve popularniji filmovi poput onih koje spominje Gordan i da su reklame i poruke koje nas šamaraju s plakata i iz foršpana potpuno neprihvatljive...

    Međutim, upravo ovakvi filmovi šalju jasnu poruku. Ne trebamo mijenjati plakate i scene već vlastiti život i društvo koje nas okružuje. Jer, kako je netko rekao, spomenutih životnih scena će biti sve više i više, bile one prikazivene u filmovima ili ne!

    Za neke druge filozofske rasprave ostavljam vječno pitanje i vječnu dvojbu. Da li je prikazivanje ružne strane života na filmu dobra ili loša poruka!? Osobno mislim da je poruka takva kakva je, jedino su ljudi koji ju primaju u biti dobri ili loši... 

  • #6
    0 0

    postova:5
    zokislav @ 4.1.2009. 12:59
    film je fenomenalan...nakon njega jednostavno vise volis svoj zivot...nosi jaku poruku i ureze se ti u sjecanje, a to su karakteristike pravih filmova...
  • #7
    0 0

    postova:12
    micc @ 5.3.2011. 21:41

    meni je žao što je pri promociji filma u prvi plan stavljena ta famozna scena sa svinjom - uopće nije poanta u toj sceni niti je zapravo išta eksplicitno prikazano.

    film je istovremeno duhovit i nabijen teškim emocijama - čista desetka!

  • #8
    0 0

    postova:666
    doom @ 6.3.2011. 0:04
    banana split!!
  • #9
    0 0

    postova:2915
    gorlock @ 7.3.2011. 19:22
    Pa čuo sam da se razočarana žena valja sa svinjom...
    gordan   


    Ne znam da li se možda pogledao film od ovog tvog posta, ako nisi, preporučujem.

    Je istina, valja se (i još ponešto) sinoć pogledao.

    Hebeno težak film, poanta koja bi se mogla izvući, neka ima kruha i vode i bit će dobro, a oni koji imaju ne znaju što imaju i očito to ne znaju cijeniti pa niti ta "razočarana žena" u filmu. 

    Doista treba biti u posebnom elementu da bi se ovaj film gledao i složio bi se sa kolegom @Buzdovanom, kao i Metastaze i ovaj film ima savršen tajming za prikazivanje na televiziji. 

    No gledajući na film kao film, vrlo dobra drama  8/10.

  • #10
    0 0

    postova:519
    buzdovan @ 7.3.2011. 20:35

    Pogledao sam Kino Liku još jednom. Ovo je definitivno jako dobar uradak!

    Naravno, preniska ocjena na IMDb-u. Očekivano...

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala