Naišao sam slučajno kroz jedan novinski članak 24sata na naslov "Hrvat predsjednik SAD-a", čitam članak kad ono riječ o nekoj online igrici.
Inače nevolim te igre, niti preferiram puno vremena trošiti za računalom, ali me je kopkalo o čemu je riječ pa sam probao.
Uglavnom riječ je o real time strategijskoj igri browser tipa koja ima besplatnu registraciju, a radi se o simulaciji cijeloga svijeta, tako da se tamo nalazi i Hrvatska.
Što točno mislim kad kažem o simulaciji.....
Pa jednostavno, prije registracije odlučiš gdje ćeš živjeti, a nakon što tvoj lik oživi u novom svijetu prvo nađeš posao, zatim imaš sljedeće opcije kao u pravom životu, šoping hrane i još nekih proizvoda, ako volite ratovati učlanite se u vojnu jedinicu svoje zemlje, nakon nekog vremena možete kupiti neku tvrtku i voditi poslovanje te imati svoje radnike ili čak napraviti organizaciju u kojoj se nalazi više firma koje vi posjedujete, zatim postoji i onaj politički dio...možete postati član neke od stranaka, zatim predsjednik te stranke, kongresmen u državi i donositi zakone o porezima, pa čak postati predsjednik države kao osoba iz gore navedenog članka 24sata.
Što ja mislim postići ovim....ništa posebno, volio bih kad bi probali i komentirali tu igru, a ako vam se svidi ojačati ćete stanje i snagu naše Hrvatske koja je 10 sila svijeta u toj igri.
Link do igre je www.eRepublik.com
Probajte i izkomentirajte...meni je vrlo dobra, jer možeš raditi nešto što možda nikad nisi pomislio da bi radio u pravom životu :)