Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Tekst o "opasnom zračenju" odašiljača mobilne telefonije (must read)

1
    1 0

gordan @ 11.6.2013. 22:18

S obzirom da mog kolegu užasno ljute napisi o "opasnim zračenjima" odašiljača za mobilnu telefoniju napisao je reakciju za koju je šteta da je ne pročitate s obzirom da se čovjek zaista razumije u materiju

Reakcija je na ovaj članak

Očajnički apel stanovnika Rudeša! "Stavite svoje unuke u naše sobe gdje je zračenje 3400 puta jače od preporuka!"

Kakav preserans... Pa fino ugasi odašiljač pa će ti mobitel zračit ne 1700 puta jače nego 50-70dB jače, što kad se pretvori u umnožak izađe 100 000 - 10 000 000 puta jače, trošit će ti bateriju 3 puta brže, razgovore će ti prekidat svako malo - dok god ne izađeš iz kuće, a brzinu interneta na smartfonu će ti nadmašiti 20 godina star modem ili fax uređaj. I onda će bit kako je Vipova mreža smeće :D

Ljudi okanite se sranja po stvarima koje ne znate i ostavite odašiljače struci. Radio je izumljen 1887. godine*, i od tada se nikom ništa loše nije dogodilo od EM zračenja. To je činjenica!

Fascinantno mi je kako se nitko ne buni protiv mikrovalnih pećnica, indukcijskih kuhala, Wi-Fi mreža, laptopa, bežičnih telefona, TELE-FAKING-VIZORA koji nekako moraju primat TV signal, i bežičnih ključeva od automobila... A većina tih stvari stvara puuno jače polje u vašoj neposrednoj blizini nego što bi neki GSM odašiljač mogao.

Aj da vas sad pokušam naučit - EM polje opada s kvadratom udaljenosti. Znači, čak da je i EM zračenje opasno po zdravlje - A NIJE! - to što si maknuo EM odašiljač od sebe znači da tvoj mobitel treba pojačati snagu zračenja da dohvati odašiljač koji više nije tu blizu nego na nekoliko stotina metara - kilometar - dva udaljenosti. Da bi taj jadni mobitelčić s mizernom antenicom dohvatio do odašiljača, s obzirom da njegova snaga sa svakim metrom udaljenosti drastično opada, mobitel treba odašiljati s puno jačom snagom nego što bi inače odašiljao. Ta snaga odašiljanja mobitela je milijunima puta jača nego snaga koju možeš primiti od odašiljača, neovisno jeli on na 50 metara ili kilometar.

Poanta - ako smatraš da je EM zračenje štetno - A OPET PONAVLJAM DA NIJE! - onda želiš da postoji što više odašiljača, da su oni što bliže tebi, tako da tvoj mobitel što manje zrači.

(* kad kažem radio, mislim na bežični prijenos informacije, prvenstveno telegrafa, ne nužno radijskog prijenosa kao takvog)

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala