Evo, poslije poprilično snažnog lupanja glavom u zid i bezuspješnog lajanja na mjesec jednostavno moram otvoriti ovu tužnu temu!
Da li smo mi Hrvati zaista osuđeni na to da nas u svim segmentima društva vode (čitaj vodaju) totalni mediokriteti i nesposobnjakovići poput ministra turizma koji ne zna beknuti niti jedan jedini svjetski jezik!?
Do kada ćemo se sramotiti pred cijelim svijetom!?
Ispričat ću kratku priču vezanu uz dvorce Hrvatskog zagorja. Prije tri godine odlučio sam napraviti mali obilazak dvoraca Hrvatskog zagorja budući da mi je u posjet došao prijatelj iz Amerike sa suprugom Amerikankom. Sav ponosan potrpao sam ih u auto i krenuo u obilazak dvoraca čiji sam popis dan prije pažljivo pripremio. Skratit ću priču i detalje samog propalog izleta zbog onih sa slabim srcem i probavnim smetnjama, ali poprilično sam se osramotio! Dakle, dvorci su zapušteni, polusrušeni, pretvoreni u psihijatrijske ustanove, okupljališta skitnica,narkomana i jazbine pasa lutalica. Ona dva, tri koji još uvijek sliče na dvorac su ZATVORENI! Od 14 dvoraca na popisu, uspjeli smo posjetiti jedino Bežanec i Oršić u Gornjoj Stubici.
Moji su gosti željeli vidjeti jedan od najpoznatijih, Veliki Tabor! Došli su i prošle godine, otišli u Hum Košnički i vratili se razočarani.
Prije pola sata sam ih po treći puta pokušao povesti u tu nemoguću misiju, treći puta u tri godine. Kliknem na stranicu Velikog Tabora na čijoj naslovnici piše DVORAC JE OTVOREN! E, pa otvoren je moj k....! Dvorac nije otvoren ni vikendom, ni radnim danom, dvorac nije otvoren nikad, dvorac možete posjetiti jedino ako ga osvojite brzim i snažnim napadom i ulaskom preko zidina...
Ovo je jako lijepo uređena stranica vezana uz spomenuti dvorac, ali naši vrli turistički (ne)radnici i (ne)stručnjaci moraju shvatiti da se turizam ne događa na internetu!
https://www.veliki-tabor.hr/
Umjesto da restauriramo sve te prekrasne dvorce koji imaju veliku povijesnu vrijednost i pretvorimo ih u turističku atrakciju mi ih svjesno puštamo da i doslovno postanu samo povijest. Vrlo tužna povijest i još tužnija hrvatska sadašnjost...
Idemo dalje!