Ekipa, ekipa, smiriti tenzije. 
Ne uspoređivati forumaše s autorima članaka, tj. novinarima. Komentare ne čita skoro nitko, dok ovaj članak pročita nekoliko tisuća ljudi.
To vam je ono: mediji kreiraju mišljenje masa, ali ih bome i obrazuju. Ja sam na to uvijek bila osjetljiva, kad čujem loš izgovor na telki ili korištenje krivih riječi u člancima: treba imati na umu da se to čita/sluša/gleda i uzima kao nešto relevantno i pravopisno i gramatički ispravno.
Tako da ne, nema veze jel forumaš pismen, polupismen ili što već - možda i jest najveći lektor na svijetu, ali ovo je forum na kojem se može pisati kako god.
I sumnjam da se tankgirl @ 'zblamirala' kao autor članka jer kolaboracija uistinu nije hrvatska riječ, a uostalom čemu koristit anglizme kad imamo lijepe hrvatske izraze (što fali suradnji?).
Al to sve opet zalazi u hrvatski kompleks i opsjednutost svemu što je američko i englesko jer to je eto bolje.
EDIT: Našla sam da uistinu postoji riječ kolaboracija u našem jeziku, ali se ista koristi i označava suradnju u tri slučaja: političku suradnju, vojnu suradnju ili upravnu suradnju. Mislim da Penelope Cruz i Julio Medem ipak neće surađivati na taj način.