Mene osobno ne smeta kako netko piše, kako se izražava i koliko je pismen, ali očekujem od onih koji me napadnu i nedvosmisleno upozore "da ne kenjam" barem djelomično prihvatljivu pismenost! Kako gramatičku, tako i misaonu. Jer, pismenost je sastavni dio opće kulture, ali i cjelokupnog doživljaja nečije kvalitete, nečijeg intelektualnog potencijala...
No, vratimo se spomenutim serijama. 
Dakle, napisao sam da je Hitna služba prihvatljiva širokom puku, a Dr House zahtijevnijoj publici.
Zašto Hitnu službu smatram lošijom od Dr Housea? Kao prvo, kao liječniku mi je glede same struke puno zanimljvija, a kao ljubitelju filmske umjetnosti, smatram Dr Housa ostvarenjem na puno višem nivou. I jedna i druga serija su svjesno iskrivile mnoge medicinske činjenice, i jedna i druga serija namjerno manipuliraju gledateljima laicima, ali smatram da je to u Dr Housu učinjeno puno inteligentnije.
No, priznajem, ovdje se radi o dva različita segmenta medicine pa ih je relativno teško uspoređivati isključivo sa stanovišta struke. Odreagirao sam poprilično burno upravo zbog komparacije u kojoj se na račun Hitne službe poprilično ružno pljuje po Dr Housu.
I jedna i druga serija pokušavaju osim medicine dotaknuti i preostale bitne segmente života, ali po mom skromnom sudu, u Hitnoj službi uz "bolničku seriju" kako je netko naziva, imamo utrpane elemente svih žanrova osim SF-a, dok u Dr Housu svi ti sporedni, ali ne manje bitni segmenti života ne ometaju glavnu ideju temeljenu na medicinskoj struci i medicinskim postupcima i dijagnozama.
I za kraj, moram dotaknuti i pitanje iskustva i stručnosti. Svatko tko je ikada proveo barem par sati radeći u hitnoj službi zna da je uspoređivati nivo medicine prikazan u Hitnoj službi i onaj u stvarnom životu poput usoredbe Partizanske eskadrile i Top Gun-a s aspekta stručnih segmenata vone avijacije... 
Zbog svega navedenog, Hitnoj službi nategnuta sedmica, a Dr Housu čista devetka!