@samuraj, slažem se da je svakako bilo boljih, mislim da je nekako stvar do slabe konkurencije. Tako su se posložile karte ove godine.
Jojo Rabbit - komedija, kad je zadni put komedija dobila Oskara?
Joker - snimljen po strip liku, dovoljno rečeno
Ford v Ferrari - ok film, ali nije spektakl koji je "Oskar materijal" , nit nije "Rush" koji nije bio ni nominiran za ništa te godine ali ok 
Marriage Story - iskreno, precijenjen po meni i iznenadilo me (ugodno) da nije pobrao nešto ali mi se također čini kao nekakav mali film, a takvi isto baš ne dobivaju Oskare
Once Upon a Time in Hollywood - krasne su sve te posvete starom Hollywoodu, ali nema supstance, buff je već spomenuo, film nosi Brad Pitt, i to je ok, ali fali tu više toga od "hej, sjećate se ovoga?!"
The Irishman - prvo, netflixov, drugo, na manje-više isti kalup kao drugi, bolji Scorseesejevi filmovi
1917 - radnja nije ništa spektakularno, ali je solidna, film dinamičan, dobar tempo, odlično snimljen, iluzija istog neprekidnog kadra, slično kao Birdman, nisam fan ratnih filmova ali u tehničkom, filmsko stvaralačkom smislu ima tu zaista stvari za cijeniti, pogotovo kad se gleda u kinu, zato sam mislio da će dati možda njemu za naj
...i onda ostane Parasite :D
aha...Little Women nisam gledao pa ono...nemam što reći na to
uglavnom, mislim da je jednostavno bila takva godina u kojoj se Akademija osjećala da može popustiti i dati takvom filmu Oskara bez puno pobune, da pokažu kako su korektni i cool i poštuju i "stranu" kinematografiju.