Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Avatar na udaru žestokih, ali besmislenih kritika
Film Jamesa Camerona negdje nailazi na oduševljenje, a negdje pak na kritike koje nemaju nikakvog smisla

"Avatar" na udaru žestokih, ali besmislenih kritika

1 2
    0 0

imba @ 12.1.2010. 17:38

""Avatara" optužuju i za rasizam, jer je glavni lik u filmu zapravo bijelac i jer su kasnije u filmu svi likovi plavi zbog čega "crni glumci ne mogu doći do izražaja". "

e, ovo je apsolutno najjača kritika.  

0 0

rengal @ 12.1.2010. 17:51

""Avatara" optužuju i za rasizam, jer je glavni lik u filmu zapravo bijelac i jer su kasnije u filmu svi likovi plavi zbog čega "crni glumci ne mogu doći do izražaja"."

pa ne baš samo zato, nego i zato što je na kraju potrebno da dođe bijelac koji se sažali nad jadnim domorocima i spasi ih od ostalih bijelaca... iako je i ta kritika možda malo prenapuhana...

https://movies.yahoo.com/news/movies.ap.org/some-see-racist-theme-alien-adventure-avatar-ap

0 0

panatrax @ 12.1.2010. 19:10
    haha to o crncia je genijalno...sad kad promislim ne sićan se niti jednog crnca...osin naravno neytiri, al ona je plava...al ako ih tješi glumica je crnkinja :)
    1 0

lund @ 12.1.2010. 20:08

Zasto "besmislene"?

Ja ne znam tko pise ove clanke na mojtv.hr ali bi trebao shvatiti da se ne smiju pisati sa tako osobnog nivoa. 

Malo profesionalnosti im nije na odmak.

Da dodam, i na mojtv.hr-u je bila jedna od prvih recenzija Avatara koja je takodjer bila "zestoka", nista manje od ove vatikanske. Sto se tice neprofesionalnosti novinara mojtv.hr-a, nema smisla stavljati "kao da nemaju pametnijeg posla" izraz u članak. Naime, Vatikan, kao i svaka druga drzava ima svoje časopise, i eto u jednom od njih imaju recenzije novih filmova i ocjenili su ga kao "dobar za oci, ali plitak". Sto su tu lose rekli ja ne vidim.

0 0

Ovi indijanci su uzvratili i pobijedili!

Glupo mi je uopće uspoređivanje District9 sa ostalim sci fi jer malo u kojem (ako uopće) alieni dolaze kao izbjeglice, inferiorniji od ljudi, ovisni o hrani za mačke, ... , a još gluplje je uspoređivanje Avatara i D9 jer je kraj antologijski, svaka priča ima svog junaka i to je sve. 

Da su bili žute boje,  koji komentar bi samo onda bio?!

1 0

jua @ 12.1.2010. 20:48

ma naravno, rasizam čovječe!!!

ovaj put su i bjelci osjetili utjecaj rasizma jer se bacaju u "drugi kadar"

čak je jedan postao jedan od njih

tj. to bi se trebalo zvat vrstizam jer su oni druga vrsta, A-HA!!!!

pa ljudi moji sve ima smisla samo ga je teško nać

I KAJ SAD 

=)) 

šta sve neće izmislit 

a na štrumfove se nisu bunili

c-c-c 

0 0

dijete_milo @ 12.1.2010. 20:52

Gđice Katarina,

ne mogu se obratiti s "novinarko", jer to ipak uključuje profesionalnost, čega manjka u Vašim "djelima". Ukoliko se budete tako požrtvovno bacali za sve ono što Vam se iole svidi (kao što Vam se očito svidio Avatar, kojem se kraj zna odmah na početku i kojem svi govore "Bravo", jer je netko prvi rekao "bravo" za uloženi novac), doživjet ćete puno frustracija, neugodnosti na svojem putu. Sve ono što čini svijet, ne čini vas, drugim riječima: niste Vi svijet da ga branite tako narcisoidno kao sebe samu.

Štedite svoju energiju, učite zanat (osobne stavove zadržati za sebe i vlastite probleme rješavati na pravom mjestu), a nama omogućite čiste informacije, jer to je ono što želimo pročitati ovdje.

Želim Vam uspješan nastavak rada uz što manje ovakvih "salto mortale" istupa.

0 0

lordadamko @ 12.1.2010. 21:06

naslov je u potpunosti primjeren i realan, svako ko to tu proba filozofijom pobit dzaba se trudi...

eto kratko i jasno, ne pisat bajke...

0 0

tomislavcity88 @ 12.1.2010. 22:28
    imate apolutno pravo! ova novinarka je daleko od profesionalca u svom poslu! prvo što upada u oči je da ne postoji novinarska objektivnost s rečenicom "kao da nemaju pametnijeg posla"...nisam iz ove branše al mislim da ozbiljan novinar neće napisati nešto ovako! druga stvar što stvarno para uši je rečenica gdje je upotrijebila riječ pljujući! pa čovječe gdje to oni pljuju po filmu!? ja to nisam primjetio! ljudi su samo iskazali svoje mišljenje o ovom filmu u svojem časopisu! zar to treba osuditi tako žestoko kao što je to osudilo ovo mlado piskaralo!? bože sačuvaj nas od ovakvih! a ti novinarčice dohvati nečega drugog jer ovo ti ne baš i ne ide! pozdrav!
    0 0

bonzi @ 13.1.2010. 9:17
    Da dodam, i na mojtv.hr-u je bila jedna od prvih recenzija Avatara koja je takodjer bila "zestoka", nista manje od ove vatikanske. Sto se tice neprofesionalnosti novinara mojtv.hr-a, nema smisla stavljati "kao da nemaju pametnijeg posla" izraz u članak. Naime, Vatikan, kao i svaka druga drzava ima svoje časopise, i eto u jednom od njih imaju recenzije novih filmova i ocjenili su ga kao "dobar za oci, ali plitak". Sto su tu lose rekli ja ne vidim.
    Lund

Lund, ne budali, kritika je bila vrlo odmjerena: priča jednostavna, predvidljiva i mnogo puta ispričana, ostalo odlično.
    0 0

bonzi @ 13.1.2010. 9:30

""Avatara" optužuju i za rasizam, jer je glavni lik u filmu zapravo bijelac i jer su kasnije u filmu svi likovi plavi zbog čega "crni glumci ne mogu doći do izražaja"."

pa ne baš samo zato, nego i zato što je na kraju potrebno da dođe bijelac koji se sažali nad jadnim domorocima i spasi ih od ostalih bijelaca... iako je i ta kritika možda malo prenapuhana...

https://movies.yahoo.com/news/movies.ap.org/some-see-racist-theme-alien-adventure-avatar-ap

rengal

"Bijelac" (ovdje, dakako, nije bitno je li Jake bijelac, crnac ili Japanac, nego Zemljanin, za razliku od domaćina, tj. "bijelac" nasuprot "indijancima") je potreban, ali ne zbog svoje "superiornosti". Prvo, potreban je netko tko poznaje neprijatelja, njegovu tehnologiju, taktiku, motive, način razmišljanja. Drugo, mnogo važnije, jest da samo stranac može učiniti nezamislivo: zatražiti pomoć Eyre ("Gaie"), za koju Pandorci vjeruju da "ne bira strane". Dok je cijela arhetipska priča ispričana u "Dances with Wolves" ili "The Word for World is Forest" (što je primijetio i autor prvog članka ovdje, pokazujući da i čita, za razliku od većine postera), ovaj aspekt podsjeća na "Ender's Game" - neravnopravna borba se može dobiti samo ako se učini nezamislivo, a za to je potreban stranac.
    0 0

bonzi @ 14.1.2010. 8:57
    Još samo fali da se PETA javi (People who Eat and Torture Animals)
    senilno_magare
    Magare, baš si senilan. Nitko tu ne muči životinje. People Eating TASTY Animals!
    0 2

tomislavcity88 @ 14.1.2010. 13:11
    Oh for the love of God - pa to je samo film, narode! Još samo fali da se PETA javi (People who Eat and Torture Animals) i da svoje mišljenje kako su imaginarne životinje u filmu prikazane kroz jedan robovlasnički odnos (oni plavi gadovi lete na njima, a što ako se ovima ne da letit taj dan). S takvom logikom ćete u svakome filmu pronaći paralelu s nekakvom glupošću. Uuuuuu, Bubimir - jel crn ili bijel... ili je možda to referenca na Michaela Jacksona? Ljudi pišu gluposti (poput ovakvih kritika) otkad su otkrili pismo - što vas Biblija a.k.a. "Najveća kolekcija gluposti ikada napisana" nije ničemu naučila?
    senilno_magare
    koliki si ti čovjek, zapravo mislim da opće nisi čovjek nego jedan miš koji se skrio u rupu i tek tu i tamo izađe i pljuje po vrijednotama i stvarima koje su drugim ljudima (većini ljudi) svete! što ti znaš, ti ne vidiš dalje od svog nosa, ti si obično neobrazovano magare! e kad bi mi došo pod šake!
    0 0

micka_romana @ 14.1.2010. 15:15
    Nemojte da vam ja sada tu nešto kažem debili jedni...Nemojte mi se petljat u avatara jer to je jedan od najboljih filmova na cijelome svijetu....tko vam je kriv što vi ne biste mogli prepoznat dobar film ni da vam je pred nosom a u ovom slučaju jest...jebo vas rasizam u šu***....ajdete tamo gnjaviti svoje mamice...kako ste retani!!!!!
    0 0

tomislavcity88 @ 14.1.2010. 16:03

Ne volim se prepucavat preko interneta. Evo tebi prijatelju moja adresa i broj mobitela, pa kad budeš u blizini, javi se - i odma' ću stat pred tvoje pravedne šake. Rijeka, Antuna Barca 6, 098-969-2349.
    senilno_magare
    ma nemam ja što tebe tražiti, kao da malo takvih imam oko sebe, uvijek se da naći takvih bezobzirnih kretena koji baljezgaju o nečemu o čemu pojma nemaju! al u slaučaju da se nekad u životu slučajno negdje nađemo pa mi počneš prosipati te priče neću se nimalo libiti da ti razvalim nos! eto na to sam mislio, a ako misliš da ću ja troštii svoje vrijem tražeć tebe i dogovarajuć obračun grdno se varaš! al savjetujem ti da se okaniš te glupe spike koja vrijeđa nečija uvjerenja i vrijednote jer će te netko natamburat kad mu staneš upravo na to područje! avatar je film kakav je, meni se osobno ne sviđa radnja i žanr jer ne volim SF filmove, a ovi efekti i moderna tehnologija priznajem ostavljaju bez daha! tu svaka čast! evo vidiš kako se komentira film, a da usput nikoga nisam ni izvrijeđao niti pljuvao po njegovim uvejrenjima! pozdrav!
1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala