Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Rami Malek oduševljava kao Freddie Mercury
Stigao je prvi trailer za "Bohemian Rhapsody", dugoočekivani film o kultnoj rock grupi Queen

Rami Malek oduševljava kao Freddie Mercury

1 2
  • #1
    1 2

    postova:1130
    mario @ 16.5.2018. 18:41

    Trailer je čista petica, nadam se da film neće razočarati... ali šta god bude bar će OST biti 5/5

  • #2
    2 1

    postova:24
    prema @ 16.5.2018. 19:51

    Bad trailer, movie for die hard fans.

  • #3
    1 2

    postova:371
    cala @ 16.5.2018. 20:35

    pa za koga drugog ako ne za fanove,a njih ima "mali" milion tako da pišeš bezveze,što mario kaže,bar će glazba razvaliti a za to se isplati ići do kina

  • #4
    3 1

    postova:24
    prema @ 16.5.2018. 21:28

    Kao što nisam ljubitelj Queen, nisam ljubitelj hip hop glazbe, ali npr. film Straight Outta Compton utemeljen na životu i stvaralaštvu kultnog hip hop banda N.W.A. me je ugodno iznenadio. Kada bi ovaj Bohemian Rhapsody bio kvalitetom u njegovom rangu to bi bilo fenomenalno, ali u stvari nemoguće. Zašto kažem nemoguće? Jer mi nakon ovog trailera nije ostao ni tračak nade da je taj film uopće pravljen da bude dobar film!

    Ispada da će Bohemian Rhapsody biti nekakav Queen double CD greatest hits sa filmom kao backgroundom. Dakle to će bit film gdje će gluma i radnja biti samo kulisa za njihove hitove koji će se, sudeći po taileru, izmjenjivati u što većem broju. To je zamka u koju se producent uhvatio misleći da će za uspjeh filma na kino blagajnama biti dovoljno zasuti publiku njihovim najvećim hitovima, a sve ostalo će se nadoštukati šminkom, glamourom i krupnim kadrovima glavnog glumca.

    To npr. u Straight Outta Compton nije bio slučaj: glazba je, kako to i priliči u dobrom filmu, bila samo kulisa za odličnu radnju i isto takvu glumu. Već sad mogu stavit ruku u vatru da Bohemian Rhapsody neće kvalitetom doći niti blizu SOC koji je rađen prvensveno da bude dobar film, a ne kao nekakav filmski N.W.A. greatest hits i da svojim sadržajem maltretira svakog tko nije fan hip hop-a.

    Napravit film o hip hop bandu kojeg čak i mrzitelji hip hop glazbe mogu pogledat i još se oduševit, e to je umjetnost!

    Sličnu grešku kao i BR napravio je i biopic o James Brownu, film je bio samo isprika za maltretiranje publike njegovom meni osobno odvratnom glazbom. Zanimao me život JB, ali mi gotovo neprekidno puštanje njegovih hitova nije dozvolilo da ga pogledam do kraja.

    Nevezano uz ovo, Scorsese već nekoliko godina najavljuje biopic o Ramones, ali ni traga ni glasa od toga. Ista stvar je i sa biopicom o Bon Scottu... Volio bih vidjet oba, potencijal u zanimljivim likovima te turbulentnim odnosima među članovima obje grupe je tu. 

  • #5
    0 2

    postova:1130
    mario @ 17.5.2018. 0:39

    A još nismo ništa od priče vidjeli, samo su nam pokazali da je Rami uspješno skinuo Freddyja i da su našli klona Briana Maya da glumi u filmu.  Imo, o Freddyju bi komotno mogli snimiti film od 3h i da nam ne bude dosadan pa pretpostavljam da ćemo u "pravom" traileru vidjeti nešto više priče.

    Ovdje smo dobili slike onih klasik Queen trenutka začinjenih sa najvećim hitovima, taman da zakače sve koji su čuli za grupu.

  • #6
    0 2

    postova:2527
    bearfoot @ 17.5.2018. 8:43

    "čuli za grupu"...dobra fora.....rekao bih da, kao i obično, trailer daje krive informacije o filmu, dobre ili loše, ali krive....

  • #7
    1 2

    postova:1473
    buffalobill @ 17.5.2018. 9:32
    Ima toliko dobrih dokumentaraca o Queenu i Mercuryju da nema smisla gledati i slusati ovo vristanje
  • #8
    0 2

    postova:1090
    yuma @ 17.5.2018. 15:43

    Nemojte me krivo shvatit, al kakva je to maska; tip u fragmentima izgleda kao čudovište?! U svakom  trejlerskom blic kadru u kojemu se on pojavi izgleda deformirano i poremećeno... Užasno loša šminka!

    To je kaj se tog tiče. A kaj se tiče filma, sigurno bum ga pogledala i onda dala sud. Trailer mi je ok; vide se i scene s proba, iz studija, sa sastanaka s producentima, na ulicama gradova, sa koncerata, čisto ok...

  • #9
    2 2

    postova:371
    cala @ 17.5.2018. 15:47

    prema@ ti si na temelju trailera od minute ipo ,u kojem je bilo za očekivati nekoliko hitova,zaključio da će film biti loš,da će se tokom filma izmjenjivati samo hit za hitom i onda ga još usporedio sa filmom o hip hop grupi koja je totalna suprotnost queenu...ako bi i stavili samo njihove hitove tokom filma mislim da bi taj film trebao trajati nekih 5-6 sati jer ih queen ima puno...ja sam mišljenja da će film jednostavno prikazati najbitnije trenutke queena od osnutka pa sve do Freddieve smrti...usput,baš me interesira kakvu glazbu ti voliš

  • #10
    2 2

    postova:24
    prema @ 17.5.2018. 17:21

    cala@ Film o hip hopu nije nikakve suprotnost Queenu jer su oba glazbeni biopici i mogu se usporedit. 

    Jedina razlika ova dva filma bit će po svemu sudeći u kvaliteti. SOC je kvalitetan film jer je rađen da to i postane, dok je BR propagandističko - filmski Queen greatest hits pamflet zašminkan Freddiem u kojem su pažnju umjesto glumaca i radnje preuzele - pjesme! Tu nije nikad ni bilo namjere da se napravi kvalitetan film nego samo šareni pamflet nafutran Queen hitovima koji igra na Freddievu karizmu i činjenicu da Queen ima stotine milijuna fanova.

    Podsjetio sam se trailera SOC i usporedio ga s BR i vidio da u SOC NWA pjesama nema praktički do pred kraj trailera kada su pustili samo jednu i to nekih desetak sekundi s čijim taktovima trailer ujedno i završava pa je zato glazbena podloga malo duža, dok kroz čitav trailer možemo vidjeti njihove pjesme tek u natruhama (3 x po 3 sec od ukupno 2:41 min trailera). Plus dva puta sam se naježio dok sam ga gledao; osjeti se radnja, vidi se smisao filma - borba članova grupe da nadvladaju osobne probleme i uspiju u onom što najviše vole.

    Kod BR trailera se naprosto osjeti da je jedina radnja bjesomučno forsiranje hitova grupe i napadna kostimografija u isforsiranim što atraktivnijim kadrovima kao da snimaju photo shoot za nekakav kalendar a ne film. Radnje i povezanosti događaja kao u traileru za SOC nigdje.

    Producenti su valjda mislili kako je dovoljno  naći glumce nalik Queenovcima, odjenut ih u njihove kostime i okačit na njih instrumente pustit njihove najveće hitove na playback dodat fernetičnu vrisku publike pa ćemo se svi redom od oduševljenja automatski rušit u nesvjest..

    Razlog zbog kojeg je film tako površno rađen može ležati u činjenici da članovi grupe nisu dozvolili da se napravi autentična priča o Freddiu jer bi na površinu isplivala neugodna istina o njemu kao teškom bisexualnom razvratniku koji je npr. tijekom američke turneje inkognito provodio vrijeme u Studiu 54 šmrkao koku i jašio sve šta ima puls. Sacha Baron Cohen je htio kompletnog Fredija sa svim manama i vrlinama pa su ga zato i izbacili, a jedini ga je on mogao odglumiti Sada imamo umivenu, društveno korektnu glazbenu bajku.

  • #11
    1 2

    postova:371
    cala @ 17.5.2018. 17:50

    po meni su suprotnost jer hip hop ima skroz drukčiju kulturu od rocka i dok su queenovci showmeni nwa je vrlo vjerojatno stereotipni gang hip hop kakav je prije većinom bio tako da ni filmovi ne mogu biti u istome tonu(nadam se da me kužiš)...ma,ja se nadam da će film biti dobar,mislim da ga je teško procijeniti prema ovome traileru jer kako je i bearfoot reko traileri su dosta varljivi...živi bili pa vidjeli

  • #12
    1 1

    postova:24
    prema @ 17.5.2018. 17:59

    Hip hop nema nikakvu drugačiju kulturu od rocka, ma što god ti to značilo. Svi imaju isti cilj: napisat dobru pjesmu, proslavit se, zgrnut lovu, vozit dobra kola, šmrkat koku i trpat do besvjesti.

    To se u SOC jasno vidi i odlično je uklopljeno u priču i zato je to dobar film jer se ekipa ne prenavlja sve je bitno tu i dobro i loše. BR mi više liči, kako kolega kaže, na Disney-ev crtić

  • #13
    1 2

    postova:371
    cala @ 17.5.2018. 19:08

    pa još najbolje da će ti nwa sličiti na disneyev crtić gdje imaš 5-6 "opakih crnčuga" koji uvjek repaju o crnoj kronici,a s druge strane imaš queen koji je rock bend usmjeren više na show,na spektakl...pa naravno da će biti kiča kad je Freddiev život i bio kič,naravno da će staviti hitove u trailer,pa imali su ih sigurno 3 x više nego nwa,jebote,ti koda ideš usporediti rammstein sa eltonom johnom,a u tome zadnjem postu si stvarno počeo pamet prodavati...meni dosta

  • #14
    1 1

    postova:24
    prema @ 17.5.2018. 19:35

    Ne kužiš. Kada sam rekao da je BR prezentiran kao Disney-ev crtić aludirao sam na društvenu korektnost u čijoj će maniri film izgleda biti snimljen, a ne zbog Fredijeve garderobe. :D

    BR će biti fake i naivan film bez esencije koja nas sve najviše zanima jer se neće bavit njegovim lošim stranama (sexualna pohlepa, ovisnost) koje su ga kao čovjeka obilježile i formirale čak više nego njegove pjesme pa na kraju krajeva mu i glave došle i zato ih se ako film pretendira da bude dobar mora obraditi.

    Producenti će dat pun gas da na njegovom svjetlucavom imageu izmuzu lovu od naivne publike. Znaš ono kako već ide u crtiću: ima dobrog i lošeg, al to loše je bezopasno i komično skoro jednako kao i dobro, e tako će ti nekako izgledat premisa filma.  Pure Disney. Kužiš sad? 

    Ti ne shvaćaš da bi i SOC mogao ličit na Disney-ev crtić kada bi ga producirali na isti način kao i BR. Nema to veze s bojom kože, vrstom glazbe i crnom kronikom..

  • #15
    1 2

    postova:2527
    bearfoot @ 18.5.2018. 9:11

    čitajući ove traktate gore, vidi se kome je koji dio života lika i grupe važan,...meni uopće njegov privatni život, pogotovo seksualni nije bitan, a upitan je i psihičko-socijalni profil profil osobe koja može reći da je njegova sexsualna pohlepa bila ta koja ga je obilježila više nego njegova glazba i pjesme...e jadna ti majka...koliko sam shvatio čitajući o filmu, isti slavi njihov/njegov doprinos glazbi, njihovu kreativnost, njihovu komunikaciju prema publici i u tom kontekstu stvarno je nebitno kome je tko i kako gurao...na pozornici je čovjek bio kralj, kao frontmen, ali bez ostalih članova benda, vrhunskih muzičara, profesionalaca, isto kreativaca zaslužnih za također nekoliko najvećih hitova, pitanje je bi li Freddieva scenska karizma polučila takav uspjeh...sjetilo me to na film o Aleksandru Velikom sa Farellom, gdje su izostavili ono najbitnije o njemu, njegove spektakularne ratne strategije i pobjede, genijalni um vođe i pobjednika, već su se posvetili njegovoj psihoanalizi, navodnim strahovima i tjeskobama, kompleksima, pa je shodno tome film završio u ropotarnici filmskih promašaja...

    reče @bufallo, dokumentaraca o Freddiu i grupi ima dovoljno, i snimiti film o frddievom privatnom životu nema smisla ni svrhe, niti bi film bio komercijalno interesantan, ali snimiti film o njihovoj/njegovoj spomena vrijednoj ostavštini i glazbeno scenskoj izvedbi, to je smisleno...

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala