Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Nestala

1 2
  • #1
    5 5

    postova:24
    john_debakl @ 10.10.2014. 15:35

    david fincher u svom punom sjaju! odlican film, ne propustajte

  • #2
    4 4

    postova:11
    tajci30 @ 5.11.2014. 17:29

    Preporučujem!

  • #3
    5 3

    postova:416
    taurus @ 11.12.2014. 21:31

    "Gone Girl" je ostvarenje koje se bavi pitanjima kompozicije braka,okolnostima pod kojima dvije individue koegzistiraju kao i uticaja masovnih medija na percepciju nekog događaja.U tom smislu ovaj film dijeli poveznicu sa "Nightcrawlerom" jer oba zorno prikazuju zastrašujuću moć televizije koja se ogleda u kreiranju javnog mnijenja.Iako svaka priča ima i drugu stranu,mediji su,u suštini,taj nezaustavljivi faktor koji determiniše verziju "istine" koja će biti upotrijebljena ili forsirana prema javnosti.Može se,zapravo,reći da su mediji u dosta slučajeva i sudija i porota i krvnik koji prethodi pravosudnom sistemu prezentirani masama u savršeno složenom paketu kojeg sačinjavaju bombastične najave izrečene od strane uglađenih i slatkorječivih  voditelja uz oštru završnicu kojom se teži što više uznemiriti ali i pridobiti gledateljstvo na svoju stranu.

    U praksi to znači da jedna greška,jedan osmijeh uhvaćen okom kamere u pogrešnom trenutku,za pojedinca,može značiti razliku između slobode i zatvora tj. empatije ili mržnje u očima javnosti.Što se tiče bračnog aspekta kojeg film obrađuje u fokusu je funkcionalnost braka odnosno istraživanje temelja na kojima počiva zajednički život nekoga para.Svaka akcija inicira određenu reakciju,svaki kompromis postiže se uz određenu cijenu,svaka potisnuta emocija eruptira u najmanje očekivanom trenutku - bračni su postulati koji idu do zastrašujućih granica u slučaju konkretnog para kojeg pratimo.Na površini oni su savršeno kompatibilna cjelina,lijepi,naizgled uspješni,međutim,ispod te umjetne fasade kamufirane su duboko frustrirane osobe,nezadovoljne kako sobom tako i svojim partnerom.

    U liku koga tumači R.Pike nalazimo dosta sličnosti sa likom J.Gyllenhaala iz već pominjanog "Nightcrawlera".Naime,ona kao i on je reprezent hladne,proračunate i iznimno inteligentne osobe koja svojom nevinom pojavom i nenedmašnom teatralnošću osvaja svakoga sa kime ukrsti put.Njen partner,lik B.Afflecka,možemo okarakterisati kao anemičnog,životno pasivnog i inertnog čovjeka koji čeka da se određena situacija sama popravi ili nepovratno uništi ili bolje rečeno on je osoba koja održava neprirodni status quo radije nego da poduzima aktivne korake prema rješenju problema.Ta kombinacija obostranog nezadovoljstva i vrlo specifičnih osobina i motiva odvešće spomenuti par na nevjerovatno "putovanje" prezira,optužbi,bola i prevara a sve to dok mediji rade svoj posao secirajući njihov zajednički život i servirajući ga publici u prime timeu.

    "Gone Girl" drži intrigu aktivnom u svakome trenutku i kada god pomislimo da znamo šta slijedi dobivamo novo iznenađenje te kao takav,ovaj film,je sjajan i originalan predstavnik novijih triler ostvarenja.

  • #4
    2 3

    postova:17
    asimo @ 12.12.2014. 1:42

    SPOILER

    Možda je off-topic, ali zanimljivo mi je kako Amy, glavni ženski lik, kao oružje u obračunu s muškarcima koristi lažne optužbe za silovanje. To nije nešto što bi se očekivalo u filmu snimljenom u dobu kad društvo, barem na Zapadu, postaje sve svjesnije razmjera problema seksualnog nasilja nad ženama. Statistike o silovanjima su porazne. Većina ih ostaje neprijavljena, a kad se i prijave teško ih je dokazati jer je u tom procesu dokazivanja uglavnom sve okrenuto protiv žrtve. Više od devedeset posto silovanja prođe nekažnjeno. Standardna je obrana silovatelja, između ostalog, da je žrtva sve izmislila. I sad, iz hollywoodskog mainstreama koji je do zla boga politički korektan, stiže film u kojem žena radi baš to - lažira silovanja i premlaćivanje. Kad se tome doda da je Amy, onako generalno, kučka do koske kakva se rijetko viđa na filmu, ispada da je Nestala prilično subverzivna za američke standarde...

    Dopala mi se struktura filma, to kako nas u događaje uvodi Amyn dnevnik, malo-pomalo joj počinjemo vjerovati i onda... iznenađenje. Ustvari, nekoliko iznenađenja. Šteta jedino što je ovo posljednje bilo suvišno. Svejedno, dobar film. Rosamund Pike je izvrsna.

  • #5
    6 2

    postova:53
    bbcdpg @ 18.12.2014. 18:30

    Film je jednostavno, ili bolje reći kompleksno scenaristički zanimljiv kao i svaki kojega se primi fetišist David Fincher i svojom upornošću slike sposobno pretvori u Motion Picture. Čovjek jednostavno zna gdje treba početi priču, osjećaj koji mnogi nemaju, i  zbog toga je uvijek korak ispred. Scenaristička pravila u ovome filmu su promijenjena na moje zadovoljstvo. Zamislite sve filmove koje ste gledali na temu "sumnjičeni Suprug za ubojstvo Supruge". Sada ih zaboravite, jer Nestala nije predstavnik filma toga tipa, iako je na istu temu. Možete li to zamisliti, bez da pogledate film? 

  • #6
    4 4

    postova:242
    rosinante @ 2.1.2015. 14:26

    Mogu reći da je ovo jedan od najboljih trilera koji sam gledao valjda u zadnjih desetak godina..na tragu najboljih trilera iz 90-ih i početka ovog stoljeća..

  • #7
    6 6

    postova:2527
    bearfoot @ 4.1.2015. 0:47

    ma ok, film je napet, pun obrata, gluma odlična i sve je relativno uvjerljivo do kraja sa glupavim svjedočenjem gl ženskog lika nakon čega  "FBI" zaključi istragu i gotovo...tada postanete svjesni koliko je cijela priča nategnuta i kako se više ni autor nije znao izvuči nego brzopletim i neuvjerljivim riješenjem koje je pokvarilo cijeli film...epilog je još gluplji...

  • #8
    4 3

    postova:271
    sebulba @ 26.1.2015. 23:57
    nisam nesto odusevljen sa gone girl. malo je uvrnut, ali nista vise. imao je fincher puno puno bolje filmove.
  • #9
    1 1

    postova:2
    goga jova @ 24.2.2015. 16:06

    suupperrrr :)

  • #10
    1 7

    postova:258
    alexije @ 25.2.2015. 17:06

    od početka dosadan i nezanimljiv film s primjesama teatralne glume glavnog lika (scena na policiji). kad se sve skupi film odbija gledatelja.

    česta tema malograđana koji žive lažne živote za selo u svrhu održavanja društvenog imagea kite se statusnim simbolima. tema kao i uradak nedostojni pažnje za svakog normalnog čovjeka. 2/10.

  • #11
    1 4

    postova:1473
    buffalobill @ 25.2.2015. 22:27

    alexije kaze : "od početka dosadan i nezanimljiv film..."
    posto sam ga gotovo potpuno zaboravio ,moram se sloziti s gore navedenim

  • #12
    0 4

    postova:258
    alexije @ 25.2.2015. 23:13

    Smije se

  • #13
    2 3

    postova:2
    kriticar @ 30.3.2015. 2:16

    Meni se ovaj film uopste ne dopada. Mn tih stvari se neobjasnive. Nije realan uopste. U potpunosti se slazem sa (bearfoot). Pri kraju covek je ubijen i to samo tako ostane. Na kraju Nick ostao je da zivi sa ubicom. 

    p.s zalim za moj losh Hrvatski jezik. ;)

  • #14
    2 5

    postova:2527
    bearfoot @ 30.3.2015. 12:55

    hihihi, loš ti je i srpski.......

  • #15
    3 0

    postova:2
    kriticar @ 30.3.2015. 16:16

    Ok. Zboruvaj ti makedonski, pa da vidime dali ke se razbereme. :) Jas sum se potrudil. ;)

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala