#1
postova:90
vesna0210 @ 4.5.2022. 23:54
Zašto zabavne emisije imaju reprizu, a ova korisna emisija nema? A ako je ima - voljela bih znati kad i gdje.
#3
postova:2527
bearfoot @ 5.5.2022. 23:00
Ova emisija je samo jedno mišljenje, jedna izvedenica mase teorija i raznih istraživanja o Namirnicama i o prehrani...jos jedna dijeta...
moje mišljenje i moja iskustva: ne Jedi braśno, nikakvo, tjesteninu, krumpir, bijelu rižu, ništa slatko, ne pij mlijekoo ni mloječne napitke, sokove, pivu...
Jedi meso, ne prerađevine, sir, posebno svjèži, jaja, jogurt i kwfir može, svo povrće, svo voće, posebno lupinasto, pij vodu i umjreno vino
Zaboravi japanyke i kineske čudotvorne namirnice, soju i kukuruz
Kratko i jasno, bez puno nauke ifilozofiranja i ustedi si stotine Sati čitanja knjiga i gledanja emisija o dijetama: po krvi, po suncu, po mjesecu, po nožnom palcu...
Izdrži 3 mjeseca i bit çes novi čovjek
#4
postova:95
noclass @ 6.5.2022. 19:20
Tako je unazad kojih 20-ak godina i praseća mast bila nepijatelj No.1 a ono danas... Osobno mi ta izdrkavanja s time što smijemo a što ne smijemo jesti idu na... živac. Mišljenja sam da se sve smije jesti samo u umjerenim količinama a za to što sam ja debeli proždrljivac koji nema mjere nisu krivi niti gluten, niti šečer niti kolesteroli.
#5
postova:1962
aya @ 7.5.2022. 17:08
Brkate pojmove, ovdje se ne radi o tome što je zdravo, a što nije zdravo jesti, nego o intoleranciji na bjelnačevinastu tvar gluten, odnosno o celijakiji. Imam u obitelji osobu koja je intolerantna, ne dao Bog da stavi u usta nešto sa makar malo brašna! Celijakija nije zafrkancija, niti takve osobe izbjegavaju gluten iz štosa.
#6
postova:2527
bearfoot @ 18.5.2022. 23:22
niš ja ne brkam...
uzroci nastanka intolerancije su mnogobrojni, od genetskih predispozicija do stresa, kao i za mnoge druge bolesti...koliko ja pratim, eksplozija ovom bolesti pogođenih ljudi usko je povezana s eksplozijom konzumacije ugljikohidrata, prvenstveno brašna u kombinaciji s aditivima koji se masovno koriste u pekarskim proizvodima...brašno je več u proizvodnji tretirano svačim, aditivi su izuzetno agresivni za crijevnu floru, a u postupku pećenja, sol, koje je također previše u prekarskim proizvodima, stvara s aditivima i nove spojeve koji imaju svojstva plastomera...
da ne duljim...kad bi samo "lijek" protiv svake bolesti bio tako jednostavan kao protiv ove
#7
postova:2527
bearfoot @ 19.5.2022. 22:32
Evo o verzija lijeka za muškarce
#8
postova:95
noclass @ 21.5.2022. 15:53
Brate medvjeđe stopalo, ovaj lijek bi nas koštao zdravlja.
Ali s ostalim se slažem, ljudi kao vrsta troše gluten još od neolitika dok je intolerancija na gluten je relativno nova boljka. Medina šapa je u pravu, gluten je ovdje samo inhibitor dok bi uzroci mogli ležati negdje skroz drugdje.
Jedino mi onaj podatak da sol sa aditivima tvori spojeve slične plastomerima mi je nepoznat i pomalo rekao bih čudan.
#9
postova:2527
bearfoot @ 22.5.2022. 11:27
Ma to je samo moj zaključak nakon svega što Sam pročitao i pogledao na tu temu...da, ti spojevi sa Svojstvima plastomera nađeni su u prepečenim ugljikohidratima, tost i dijete sa tostom su pogubne za naš probavni sustav, ali to je i npr cocacolla, sva pića s ortofosfornom kiselinom, dezići s aluminijem, dakle svi antiperspiranti...svi ti spojevi se Akumuliraju u organizmu...
Pogubni za probavni sustav su i probiotični, uglavnom mliječni, napitci...
Kosmetika za žene koja se nanosi na kožu i apsorbira, upije, ima razarajući učinak čak na hormonsskoj razini i nanosi štetu i djetetu ako je žena trudna...pojedini proizvođaći du dokazivali da korišteni Elementeu kremama, pojedinačno, nisu opasni za zdravlje, i dokazali su, ali kombinacija više tih elemenata je izuzetno agresivna...
Prehrambena i kozmetička industrija su biznis, i vjerovati da im je stalo do zdravlja potrošaća je naivno, i pogubno...ali i s svim ostalim je isto, a teško je plivati protiv struje
#10
postova:95
noclass @ 22.5.2022. 14:18
Svaka ti na mjestu samo mislim da je izraz koji trebamo polimer a ne plastomer. A u prirodi neki spojevi slični polimerima su u stvari temelj života kao npr. bjelančevine, proteini, enzimi pa i sam DNK koji su svojevrstan oblik polimera olitiga makromolekula. Izloženost kojekakvim umjetnim kemijskim spojevima kojima se okružujemo pod izgovorom da nas to štiti u stvsri nam narušava balans imuniteta pa i cijelog organizma što uzrokuje mnoge autoimune bolesti, alergije i intoletancije kao one na laktozu i gluten.
I zbog toga naslov "Gluten neprijatelj br.1" bi trebalo preispitati je li gluten uistinu najveći neprijatelj ili opasnost leži negdje drugdje.
#11
postova:2527
bearfoot @ 22.5.2022. 14:49
Akrilamid...to je pizdek...
#12
postova:95
noclass @ 22.5.2022. 16:20
A to. Tog sranja ima posvuda. Pogotovo u sušenim i dimljenim mesnim proizvodima (dolazi iz dima) i štoviše, upravo on služi kao konzervans.