#12
noclass @ 22.5.2022. 16:20
A to. Tog sranja ima posvuda. Pogotovo u sušenim i dimljenim mesnim proizvodima (dolazi iz dima) i štoviše, upravo on služi kao konzervans.
#11
bearfoot @ 22.5.2022. 14:49
Akrilamid...to je pizdek...
#10
noclass @ 22.5.2022. 14:18
Svaka ti na mjestu samo mislim da je izraz koji trebamo polimer a ne plastomer. A u prirodi neki spojevi slični polimerima su u stvari temelj života kao npr. bjelančevine, proteini, enzimi pa i sam DNK koji su svojevrstan oblik polimera olitiga makromolekula. Izloženost kojekakvim umjetnim kemijskim spojevima kojima se okružujemo pod izgovorom da nas to štiti u stvsri nam narušava balans imuniteta pa i cijelog organizma što uzrokuje mnoge autoimune bolesti, alergije i intoletancije kao one na laktozu i gluten.
I zbog toga naslov "Gluten neprijatelj br.1" bi trebalo preispitati je li gluten uistinu najveći neprijatelj ili opasnost leži negdje drugdje.
#9
bearfoot @ 22.5.2022. 11:27
Ma to je samo moj zaključak nakon svega što Sam pročitao i pogledao na tu temu...da, ti spojevi sa Svojstvima plastomera nađeni su u prepečenim ugljikohidratima, tost i dijete sa tostom su pogubne za naš probavni sustav, ali to je i npr cocacolla, sva pića s ortofosfornom kiselinom, dezići s aluminijem, dakle svi antiperspiranti...svi ti spojevi se Akumuliraju u organizmu...
Pogubni za probavni sustav su i probiotični, uglavnom mliječni, napitci...
Kosmetika za žene koja se nanosi na kožu i apsorbira, upije, ima razarajući učinak čak na hormonsskoj razini i nanosi štetu i djetetu ako je žena trudna...pojedini proizvođaći du dokazivali da korišteni Elementeu kremama, pojedinačno, nisu opasni za zdravlje, i dokazali su, ali kombinacija više tih elemenata je izuzetno agresivna...
Prehrambena i kozmetička industrija su biznis, i vjerovati da im je stalo do zdravlja potrošaća je naivno, i pogubno...ali i s svim ostalim je isto, a teško je plivati protiv struje
#8
noclass @ 21.5.2022. 15:53
Brate medvjeđe stopalo, ovaj lijek bi nas koštao zdravlja.
Ali s ostalim se slažem, ljudi kao vrsta troše gluten još od neolitika dok je intolerancija na gluten je relativno nova boljka. Medina šapa je u pravu, gluten je ovdje samo inhibitor dok bi uzroci mogli ležati negdje skroz drugdje.
Jedino mi onaj podatak da sol sa aditivima tvori spojeve slične plastomerima mi je nepoznat i pomalo rekao bih čudan.