Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gluten - neprijatelj broj jedan?
Pravi uzrok ovog iznenadnog vala netolerancije na žitarice još nije otkriven
  • Naša ocjena8/10
  • Vaša ocjena5/10

Gluten - neprijatelj broj jedan?

Gluten: Public Enemy? / Gluten, l'ennemi public?

, 2021., Francuska, 79 min.
5.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Pšenica je od davnina bila osnovna namirnica velikog dijela čovječanstva i temelj nastanka prvih civilizacija. No danas je za sve veći broj ljudi otrov, što je dovelo do stvaranja novog tržišta, onog skupih bezglutenskih proizvoda.
Kako to da odjednom mnogi više ne podnose žitarice koje su izrazito bogate proteinima? Jesu li promjene prehrambenih navika izazvale tu epidemiju? Nije li pšenica žitarica koju jedemo već 10.000 godina? Znanstvenici, aktivisti i poljoprivrednici nastoje otkriti istinu o tome koliko su industrijski proizvedene namirnice doista kvalitetne.

Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovaj film sviđaju se i ovi filmovi
 
Gospođa u stanu broj 6Gospođa u stanu broj 6
dokumentarni biografski
Dobitnik Oscara 2014. u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma
  • The Lady in ...
  • Ocjena: 3/3
  • 39min, SAD, Kanada 2013
  • Aliza Sommer-Herz, Zdenka Fantlova, ...
  • Režija: Malcom Clarke
 
U potrazi za Torinskim platnomU potrazi za Torinskim platnom
dokumentarni
Dokumentarac o znanstvenim istraživanjima od posljednjih 20 godina na Torinskom platnu
  • In Pursuit of ...
  • Ocjena: 0/3
  • 52min, SAD 1998
  • Režija: Reuben Aaronson
 
Nothing ComparesNothing Compares
glazba dokumentarni biografski
Od fantastičnog uspjeha do naglog izgona
  • Nothing Compares
  • Ocjena: 3/3
  • 97min, Velika Britanija, ... 2022
  • Sinéad O'Connor, Gay Byrne, John O'Connor
  • Režija: Kathryn Ferguson
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #12
    0 0
    NoClass noclass @ 22.5.2022. 16:20
    A to. Tog sranja ima posvuda. Pogotovo u sušenim i dimljenim mesnim proizvodima (dolazi iz dima) i štoviše, upravo on služi kao konzervans.
  • #11
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 22.5.2022. 14:49
    Akrilamid...to je pizdek...
  • #10
    0 0
    NoClass noclass @ 22.5.2022. 14:18
    Svaka ti na mjestu samo mislim da je izraz koji trebamo polimer a ne plastomer. A u prirodi neki spojevi slični polimerima su u stvari temelj života kao npr. bjelančevine, proteini, enzimi pa i sam DNK koji su svojevrstan oblik polimera olitiga makromolekula. Izloženost kojekakvim umjetnim kemijskim spojevima kojima se okružujemo pod izgovorom da nas to štiti u stvsri nam narušava balans imuniteta pa i cijelog organizma što uzrokuje mnoge autoimune bolesti, alergije i intoletancije kao one na laktozu i gluten. I zbog toga naslov "Gluten neprijatelj br.1" bi trebalo preispitati je li gluten uistinu najveći neprijatelj ili opasnost leži negdje drugdje.
  • #9
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 22.5.2022. 11:27
    Ma to je samo moj zaključak nakon svega što Sam pročitao i pogledao na tu temu...da, ti spojevi sa Svojstvima plastomera nađeni su u prepečenim ugljikohidratima, tost i dijete sa tostom su pogubne za naš probavni sustav, ali to je i npr cocacolla, sva pića s ortofosfornom kiselinom, dezići s aluminijem, dakle svi antiperspiranti...svi ti spojevi se Akumuliraju u organizmu... Pogubni za probavni sustav su i probiotični, uglavnom mliječni, napitci... Kosmetika za žene koja se nanosi na kožu i apsorbira, upije, ima razarajući učinak čak na hormonsskoj razini i nanosi štetu i djetetu ako je žena trudna...pojedini proizvođaći du dokazivali da korišteni Elementeu kremama, pojedinačno, nisu opasni za zdravlje, i dokazali su, ali kombinacija više tih elemenata je izuzetno agresivna... Prehrambena i kozmetička industrija su biznis, i vjerovati da im je stalo do zdravlja potrošaća je naivno, i pogubno...ali i s svim ostalim je isto, a teško je plivati protiv struje
  • #8
    0 0
    NoClass noclass @ 21.5.2022. 15:53
    Brate medvjeđe stopalo, ovaj lijek bi nas koštao zdravlja. Ali s ostalim se slažem, ljudi kao vrsta troše gluten još od neolitika dok je intolerancija na gluten je relativno nova boljka. Medina šapa je u pravu, gluten je ovdje samo inhibitor dok bi uzroci mogli ležati negdje skroz drugdje. Jedino mi onaj podatak da sol sa aditivima tvori spojeve slične plastomerima mi je nepoznat i pomalo rekao bih čudan.
Pogledaj sve komentare (12)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala