Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Otkrijte izniman život Leonarda da Vincija
Serija "Leonardo" daje uvid u um genijalca i prikazuje drame koje se kriju iza njegove umjetnosti
25. prosinca 2023.

Otkrijte izniman život Leonarda da Vincija

Dojmljiv prikaz jednog od nemirnih briljantnih ljudi svoga doba. Serija Leonardo daje uvid u um genijalca i prikazuje drame koje se kriju iza njegove umjetnosti istražujući mučni misterij ubojstva. Serija prepričava izniman život Leonarda da Vincija kroz djela koja su ga proslavila, te kroz priče skrivene u tim djelima, postupno otkrivajući unutrašnje muke čovjeka opsjednutog dostizanjem savršenstva.

Prve dvije epizode osmerodijelne serije Leonardo, autora Franka Spotnitza i Stevea Thompsona, prikazuju se u subotu, 30. prosinca od 17:25 na Prvom HRT - HTV 1. Producenti ističu kako su se namjerno odmaknuli od povijesne stvarnosti i ubacili elemente fantazije, kao što je priča o optužbama za ubojstvo u koje su navodno bili upleteni Leonardo i lik Caterine da Cremona.

U seriji glume Aidan Turner (Leonardo da Vinci), Freddie Highmore, Matilda De Angelis i Giancarlo Giannini.

Milano, 1506. Leonardo da Vinci je uhićen pod optužbom da je otrovao Caterinu de Cremona. Nakon što Stefanu Giraldiju izjavi da je nevin, Leonardo se prisjeća svojih ranih dana šegrtovanja u ateljeu Andree del Verrocchija, gdje je prvi put vidio Caterinu. Otpočinju vezu punu komplikacija, a Leonardo na svom putu prema uspjehu u poslu naiđe na velike prepreke, sve dok mu Verrocchio ne ponudi da mu pomogne naslikati naručenu sliku "Krštenje Kristovo". Dio je to sadržaja prve epizode.

U drugoj epizodi Leonardo doživljava uspjeh, ugled mu raste, no jedna riskantna odluka mogla bi uništiti sve njegove napore. Leonarda potpomažu, prima nove narudžbe za slike (portret Ginevre de Benci, te "Poklonstvo kraljeva"), no ipak plaća cijenu svojih odluka. Kad mu jedna nepredviđena situacija poljulja samopouzdanje, Leonardo počinje ozbiljno razmatrati novu ponudu za rad u Milanu.

Režiju potpisuju Dan Percival i Alexis Sweet.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala