Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


10 najboljih scena iz Futurame
Jedan od scenarista David X. Cohen otkrio je koje su legendarne scene serije koja je s prikazivanjem završila u srijedu

10 najboljih scena iz "Futurame"

Izvrsna animirana serija Futurama u srijedu je imala svoje posljednje veliko finale. Serija je već jednom doživjela otkazivanje koje je trajalo čak 5 godina pa se fanovi zbog toga potajno nadaju da će se jednog dana ipak vratiti, no po svemu sudeći ovo je zbilja kraj.

U to ime izvršni producent i jedan od glavnih scenarista serije David X. Cohen podijelio je s portalom Rolling Stone 10 ključnih scena koje su za njega obilježile Futuramu.

1. Tajni sastojak pića Slurm

Na početku druge sezone sada već davne 1999. godine glavni junak Fry bio je opsjednut neonsko zelenim pićem zvanom Slurm. Ekipa je osvojila besplatno razgledavanje tvornice Slurma gdje su otkrili kako je piće zapravo... ma podsjetite se sami.

Cohen je objasnio ideju: "I ja svaki dan pijem svoju dozu kofeina. Nekad pijem i razne oblike kofeinskih, alkoholnih pića u kojima se nalazi tko zna što. Slurm je naša ideja što sadrže pića o kojima postaneš ovisan."

2. Fry upoznaje Robot Mraza

U Božićnoj epizodi također 1999. godine John Goodman posudio je glas ubojitom robotu Djedu Božićnjaku koji je zbog pogreške pri programiranju trebao terminirati sve koji su bili zločesti.

"O Robot Mrazu smo Matt Groening i ja raspravljali mnogo prije nego što se serija počela emitirati. Tu su veliku ulogu igrali i animatori jer je na kraju taj Robot izgledao točno tako kako smo ga zamišljali", rekao je Cohen.

3. Bender i Pimp Walk

Epizoda prije Valentinovog 2000. godine bila je posvećena Benderu koji je isprobavao spojeve preko interneta kako bi se pripremio za Valentinovo. Prije toga je nakratko bio u svodničkom poslu zbog čega je završio na sudu gdje smo vidjeli njegov legendarni svodnički hod:

"Bender nije zao robot. On nije htio biti svodnik u pravom smislu te riječi, on samo voli nositi krznene kapute i hodati sa seksi sunčanim naočalama. Ne shvaća on neke stvari", brani ga Cohen.

4. Zapp Brannigan upoznaje Leeja Lemona

Kad se Leela pridužila ratu kao muškarac pod imenom Lee Lemon, njezin 'obožavatelj' general Zapp Brannigan osjetio je neobičnu privlačnost prema muškarcu.

Epizoda je otvorila pitanje Zappove seksualnosti: "Imali smo raspravu. Je li on možda gay? Što smo s time htjeli reći? Na kraju smo se složili: on je jednostavno Leela-centričan. U kojem god 'obliku' se ona pojavila, on će biti zaljepljen za nju."

5. Fry postaje vlastiti djed

U nagrađenoj epizodi iz 2001. godine ekipa je otputovala u Roswell u Novi Meksiko u 1947. godinu gdje smo mogli vidjeti razne aluzije na SF filmove poput Povratak u budućnost i Terminator. Fry je napravio vremenski paradoks i spavao je sa svojom bakom, ne znajući da je to ona.

"Nije nam bilo svejedno zbog te scene", priznaje Cohen, "ali koliko često vidite da lik spava s vlastitom bakom i posljedično postaje sam sebi djed? Iako je to animirana serija, jasno nam je bilo da je scena uzmenirujuća zato smo se i pobrinuli da Fry nije svjestan istine. U tom trenutku."

6. Bender upoznaje Boga

2002. godine Bender je bio katalputiran u duboki svemir i dok je tako plutao dosta toga je pošlo po zlu što je na kraju rezultiralo da mu se ukazao sam Bog.

"Kao što smo se konzultirali s vodećim fizičarima, programerima i matematičarima dok smo pisali scenarij, imali smo suradnju i s pravim teologom", kaže Cohen.

7. Seymourova sudbina

U epizodi krajem 2002. godine Fry nailazi na fosilne ostatke svog voljenog psa Seymoura. Kako ga nije vidio otkada je stigao u 2999. godinu, profesor Farnsworth nalazi način da klonira psa i vrati ga u život. Fry se predmisli jer zaključuje kako je Seymour nastavio svoj život dalje nakon njegova nestanka te da je proživio sretan život. I onda slijedi jedna od najtužnijih scena ikad (u crtićima općenito), Seymourovo čekanje gazde ispred Pancucci pizzerije do smrti.

"Svaki put kad uspijemo rasplakati fanove, to je svojevrsni trijumf za mene. Znam da je zločesto, ali eto", iznenadio je Cohen izjavom.

8. Hypnotoad

Među dodatnim sadržajem DVD-a animiranog filma Bender’s Big Score iz 2007. godine nalazi se epizoda s TV emisijom iz budućnosti sa žabom Hypnotoad koja radi ono što joj ime govori, hipnotizira ljude. Cijelo vrijeme.

"Što ako vam se čini da su prošle tek sekunda, dvije, ali zapravo ste propustili cijeli dan? Hypnotoad je pravi primjer lika koji je poslužio kao šala u jednom epizodi i za koju ste mislili da se neće više pojaviti. Ili niste mislili uopće. No, mi smo je stalno vraćali... njome smo htjeli pokazati sve ono o čemu zapravo ne razmišljamo, što nas zatupljuje, posebno TV", objasnio je Cohen odabir scene.

2010. godine ekipa je morala kupiti eyePhone, uređaj vrlo sličan iPhone-u, a danas vrlo sličan Google Glass-u koji tada nije postojao. Prodavač upozorava Fryja da uređaj košta užasno puno, ali da ima loš signal i katastrofalnu bateriju na što mu Fry daj legendarni odgovor koji je danas poznat kao meme "Shut up and take my money!"

"Kad smo radili na scenariju odmah sam rekao da će se ta izjava zapamtiti i ponavljati. Osmislili smo nešto upečatljivo, a da nismo toga bili toliko svjesni", zadovoljan je Cohen.

10. Futurama u 3 verzije

Prije dvije godine vidjeli smo svu ljubav animatora prema animaciji u epizodi koja predstavlja kako bi Futurama izgledala u 3 drugačije verzije: u stilu 1920-ih kao crno-bijeli crtić, kao video-igrica iz 1980-ih te kao japanski anime.

"Kad su animatori dobili scenarij, skoro su se bacili kroz prozor. Ne samo da su trebali redizajnirati svaku sitnicu serije, već su trebali to napraviti 3 puta. Napravili su genijalan posao" , završio je svoju listu Cohen.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala