Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rekordan broj hrvatskih autora u konkurenciji 9. Festivala 25 FPS
Međunarodna filmska manifestacija održat će se od četvrtka 26. do nedjelje 29. rujna

Rekordan broj hrvatskih autora u konkurenciji 9. Festivala 25 FPS

Foto: 25 FPS

Deveto izdanje Festivala 25 FPS, međunarodne filmske manifestacije posvećene eksperimentalnom, inovativnom, nezavisnom i umjetničkom filmu, održat će se od četvrtka 26. do nedjelje 29. rujna u bezvremenoj kinodvorani kultnog zagrebačkog Studentskog centra. Nakon četiri zagrebačka dana Festival 25 FPS seli se u Rijeku, a u vikendu 5. listopada vraća se u zagrebačko kino Tuškanac s programom nagrađenih filmova 9. izdanja.

Ovogodišnja konkurencija broji 26 filmova iz cijeloga svijeta među kojima se nalazi rekordan broj radova hrvatskih autora. Odabranih 26 radova svojevrsni je vrh nove eksperimentalne filmske i video produkcije koji s ostatkom programa novijeg datuma pruža prilično detaljan uvid u izuzetno živu i dinamičnu produkciju u kojoj se trenutno događaju mnoge promjene – medij se mijenja, žanrovi i rodovi mutiraju, što je dinamika koju festivalske selektorice prate znatiželjno i s nemalom dozom uzbuđenja.

Programska orijentacija festivala ostaje ista. Festival 25 FPS nastavlja prikazivati nezavisne i nekomercijalne filmove koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika, pripovijedanja i samoga medija; nastaju na granicama filmskih rodova i žanrova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti. Promovira izražajne autorske koncepte, tematske, idejne i estetske iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

O najboljima će odlučivati tročlani žiri u sastavu mahom mladih filmaša i umjetnika: Beatrice Gibson, Takashi Makino i Laida Lertxundi. Članovi žirija predstavit će se zagrebačkoj publici i posebno kuriranim programima.

Više o programima i gostima možete provjeriti na službenim stranicama. Ulaz na cjelokupni festivalski program je slobodan!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala