Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 159: Može li bolje? Jones vs. Sonnen, Bisping, Nelson, Kongo...
Izravni prijenos pogledajte 28. travnja u 04:00h na Fight Channel PPV-u

UFC 159: Može li bolje? Jones vs. Sonnen, Bisping, Nelson, Kongo...

Ukoliko Jon Jones pobijedi Chaela Sonnena bit će to peti put ovom UFC-ovom šampionu da je uspješno obranio titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a ako Sonnen izgubi to će značiti da je "najpoznatiji borilački brbljavac" današnjice treći put zaredom poražen u dvoboju za pojas. UFC 159 nam 28. travnja s početkom u 04:00h donosi upravo ovaj okršaj, ali i još nekoliko MMA superdvoboja koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Izravni prijenos pogledajte na Fight Channel PPV-u.

Nakon što je u travnju 2011. protiv Mauricija Shoguna Rue osvojio vrijedni pojas, Jones ga je impresivno obranio protiv Jacksona, Machide, Evansa i Belforta. Neki će reći da je Sonnen možda najslabiji od svih ovih protivnika, no oprez Jonesovog kampa uoči povijesnog, neodržanog UFC-a 151 i odbijanje Sonnena kao protivnika nam govori suprotno. Sonnen je respektabilan hrvač koji može namučiti svakoga pa tako i za sada impresivnog Jonesa. Nitko mu nije davao previse šanse niti protiv Andersona Silve pa ga je u prvom njihovom dvoboju dijelilo tek nekoliko sekundi do najvećeg iznenađenja u MMA svijetu posljednjig godina. Upravo iz tog razloga je glavni meč UFC-a 159 izazvao toliko zanimanja javnosti.

Borba na "život i smrt"

Kao co-main event večeri priredbe u New Jerseyju će poslužiti dvoboj u srednjoj kategoriji između Michaela Bispinga i Alana Belchera. Radi se o samom vrhu ove divizije i dvoboju dva borca koji su u svojim zadnjim mečevima teško poraženi - Britanac nokautom od Belforta, Belcher odlukom od Okamija. Ukoliko žele ostati u krugu "contendera", obojica očajnički trebaju pobjedu pa se očekuje borba na doslovce život ili smrt. Kvaliteta ovih gladijatora nije upitna, a koliko je Belcher dokazani parteraš, toliko je Bisping sjajno potkovan na svim poljima slobodne borbe.

Teškaški nokaut

Ništa manje zanimanja nema niti za jedini okršaj teškaša na popisu borbi UFC-a 159, onaj između Royja Nelsona i Cheicka Konga. Iako je Nelson crni BJJ pojas, jasno je u čemu najviše uživa, a to je brutalno nokautiranje protivnika. Isti recept obično upotrebljava i francuski udarač stoga valja očekivati šakački vatromet s vrlo izvijesnim rezultatom - nokautom. Nelson uživa u nizu od dvije pobjede  prekidom (Herman, Mitrione), a treće slavlje bi mu definitivno osiguralo povratak na sam vrh teške divizije. Kongo se nakon poraza protiv Huta vratio pobjedom na UFC-u 149 gdje je svladao Shawna Jordana. S obzirom na čak tri slavlja u četiri zadnja dvoboja, odnosno tek jednim porazom u posljednjih šest nastupa, Francuz uživa u sigurnom statusu među UFC-ovim teškašima, a vrijedni skalp bi ga vinuo i korak više - među teškaške contendere.

U uvodnim borbama i dvije dame

Glavni dio programa će popuniti još i super dvoboj Phila Davisa i Vinnyja Magalhaesa u poluteškoj diviziji i obračun Jimma Millera i Pata Healyja u lakoj. Dovoljno je reći da su među uvodnim borbama ostala imena kao što su bivša Strikeforceova zvijezda Ovince St. Preux i velika ruska nada Rustam Khabibov. Uvodnu borbu će odraditi i dvije dame: Sara McMann i Sheila Gaff.

Prijenos iz Prudential Centra u New Jerseyju starta točno u 04:00h i možete ga pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u.

UFC 159: Jones vs. Sonnen

Jon Jones vs. Chael Sonnen
Alan Belcher vs. Michael Bisping
Cheick Kongo vs. Roy Nelson
Phil Davis vs. Vinny Magalhaes
Pat Healy vs. Jim Miller

Uvodne borbe:

Johnny Bedford vs. Erik Perez
Ovince St. Preux vs. Gian Villante
Sheila Gaff vs. Sara McMann
Rustam Khabilov vs. Yancy Medeiros
Leonard Garcia vs. Cody McKenzie
Nick Catone vs. James Head
Kurt Holobaugh vs. Steven Siler

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala