Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Predstavljen Samsung Galaxy S4
Galaxy S4 ima veći zaslon, veću gustoću piksela, tanji je i lakši s baterijom jačom i od S3 i iPhone-a

Predstavljen Samsung Galaxy S4

Samsung je noćas u New Yorku (Radio City Music Hall) predstavio dugoočekivani Samsung I9500 Galaxy S4.

Četvorka je opremljena sa 5 inčnim full HD Super AMOLED zaslonom rezolucije 1920 x 1080 piksela i gustoće 441ppi, te PenTile matricom.

Hardware

Međunarodna verzija bit će pojačana Exynos 5 Octa čipsetom uz četiri Cortex-A15 jezgre na taktu od 1,6 GHz, četiri Cortex-A7 jezgre na taktu od 1,2 GHz i  PowerVR SGX 544MP3 GPU. Na nekim tržištima će se naći Qualcomm Snapdragon 600 čipset s 4 Krait 300 jezgre i Adreno 320 GPU. Svi uređaji imat će 3G i 4G LTE i 2GB RAM-a (i međunarodno i u SAD-u).

Osim većeg zaslona, S4 je tanji od S3 za 0,7 mm (ima 7,9 mm), 3 g lakši (130 g) s jačom baterijom koja se može izvaditi i zamijeniti (2600mAh).

Uređaj ima kameru od 13 MP, ali kako pikseli često znaju zavarati evo čime je još kamera opremljena: dual-view koji omogućava da se korisnik vidi u malom okviru unutar slike za vrijeme slikanja, istovremeno snimanje videa s obje kamere i mod za brisanje neželjenih ljudi i objekata iz kadra. Prednja kamera ima 2,1 MP.

Opremljen je i infracrvenim LED odašiljačem kao i HTC One pa može poslužiti kao daljinski upravljač.

Software

Još neki od super novih softwarea izdvajaju se Sound and Shot (snimanje isječaka od 9 sekundi sa zvukom), Drama Shot (slikanje više fotografija koje uređaj kombinira u jednu) i Cinema Photo (rezultat su GIF fotografije jer omogućava snimanje videa kod kojeg korisnik sam odlučuje koji dio će biti animiran, a koji statičan). Na uređaju se nalazi i Google Now, Samsungova verzija popularne iPhone-ove Siri.

Samsung je unaprijedio i svoj TouchWiz iz kojeg se posebno izdvaja nova aplikacija S Health, usmjerena na poboljšanje zdravlje i zdravog života općenito. Aplikacija može brojati korake, kalorije, temperaturu i vlažnost uz uvjet da se kupi dodatna oprema (S Band i mjerač otkucaja srca).

Borba za globalno tržište

Postavlja se vječno pitanje: hoće li preuzeti tržište i u SAD-u te hoće li to biti početak kraja vladavine iPhone-a. Brojke pokazuju kako je prošle godine Samsung svojim mobilnim uređajima držao 30,3 % svjetskog tržišta, što je više od njegovih konkurenata Apple-a i Nokije. Operativni sustav Android ima apsolutnu dominaciju na tržištu sa 70 % svih mobilnih uređaja koji su izašli na tržište prošle godine.

Apple je ponovno jučer vrlo napadački odbacio sve te brojke te ponovio kako je iPhone jedinstven zbog toga što je tanak i ima najbolji zaslon. Kako god bilo, Samsung je globalno dostupniji zbog svoje znatno šire ponude za razliku od Apple-a koji nudi samo jedan relativno skup model. No Apple je najavio kako razmišlja o jeftinijem iPhone-u.

Samsung Galaxy S4 trebao bi biti pušten u prodaju u travnju u crnoj i bijeloj boji (inventivnih naziva Black Mist i White Frost) u varijanti od 16GB, 32GB i 64GB uz mogućnost proširenja s microSD karticom s Androidom 4.2.2 Jelly Bean. Koja će cijena biti, još nije poznato.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala