Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: ''Metak u glavu''
Još jedan zabavan akcijski film sa dobrim, starim Sylvesterom Stalloneom

Gledali smo: ''Metak u glavu''

Bullet to the Head

SAD, 2012., 92 min.
Režija: Walter Hill

Uloge: Sylvester Stallone, Jason Momoa, Christian Slater, Sung Kang, Sarah Shahi

U kinima: 7.3.2013.

ocjena 4 / 5

Možda biste od ovakvog naslova očekivali loš do prosječan akcijski film, ali Metak u glavu je ipak malo više od toga

Sylvester Stallone glumi plaćenog ubojicu Jimmyja Bobu koji sa svojim dugogodišnjim partnerom Louisom Blanchardom (Jon Seda) odlazi na uobičajen zadatak: moraju smaknuti Hanka Greelyja, bivšeg policajca koji je nečasno otpušten sa službe. Nakon uspješno obavljenog posla odlaze po isplatu u lokalni bar i tu sve kreće po zlu - prevareni su i Louis je ubijen. Sljedeći dan u New Orleans dolazi detektiv Taylor Kwon (Sung Kang, poznat po ulozi Hana u Brzi i žestoki) istražiti ubojstvo svog nekadašnjeg partnera Greelyja i kriminalca Blancharda. Kwon odmah shvaća da su smrti povezane, a trag ga vodi do našeg Jimmyja kojemu nudi suradnju kako bi obojica pronašli odgovorne za smrti njihovih partnera. 

Priča se temelji na popularnom francuskom stripu Alexisa Nolenta Du Plomb Dans La Tête koji je inspiriran američkom kinematografijom. Redatelj Walter Hill (Undisputed, Last Man Standing, 48 Hrs.) i Stallone su već godinama htjeli napraviti malo ozbiljniji akcijski film i prilika se pružila nakon što je Stallone završio sa snimanjem Plaćenika. Metak je službeno naveden kao akcijski triler, a sam Hill je izjavio da su morali uvesti malo humora kako film ne bi bio premračan. Osim glavnih junaka tu su još i Christian Slater, Adewale Akinnuoye-Agbaje (svjetsku slavu je stekao kao Simon Adebisi u seriji Oz), Jason Momoa (serija Igra prijestolja) i osvježenje za oči Sarah Shahi (Put osvete, Ženske priče).

Akcija, golotinja, sarkazam...

Film počinje obećavajuće s nekoliko vrlo naglih i bučnih scena, a radnja se odvija jako brzo. Kao partneri, Stallone i Kang djeluju vrlo neobično, kao ''ulje i voda'' kako je sam Kang opisao u jednom intervjuu. No, baš zato su i dobri: plaćenik koji je prošao uličnu školu, ali ipak mekog srca te policajac koji se do kraja trudi igrati po pravilima i razmišljati hladne glave.

Sarkastični Rockyjevi komentari koji su, za razliku od njegovih stereotipnih akcijskih scena, pozitivno iznenađenje, doza su humora koji upotpunjuju solidnu cjelinu. Baš kao i vremenska radnja, koja kao da je smještena u devedesete, dok moderna tehnologija služi više za "sprdnju" akcijskog junaka s kraja prošlog stoljeća. 

Metak je u svakom pogledu opravdao svoj naslov, jer i metci i glave lete na sve strane kako i pristoji pravom akcijskom filmu. Novi film starog Stallonea opravdava njegovu reputaciju neuništivog junaka kakvog pamtimo već desetljećima.

Doris Leković 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala