Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Iranci ogorčeni: Argo je loš, protuiranski film!
"Argo" govori o spašavanju američkih diplomata iz Teherana nakon Islamske revolucije

Iranci ogorčeni: "Argo" je loš, protuiranski film!

Foto: PR Photos

Oscarom nagrađeni film "Argo" o spašavanju američkih diplomata iz Teherana nakon Islamske revolucije protuiranski je film, a k tome je i loš, izjavio je u ponedjeljak iranski ministar kulture Mohamad Hoseini.



- Ovaj protuiranski film nema umjetničkih vrijednosti, radi se o lošem filmu, ali od neprijatelja ne očekujemo ništa drugo - kazao je Hoseini. Iranski mediji ocjenjuju da odluka o dodjeljivanju Oscara upravo tom filmu, pokazuje u kojoj je mjeri Hollywood pod utjecajem politike, a tome u prilog ističu da je pobjednika video vezom iz Bijele kuće objavila američka prva dama Michelle Obama, piše Hina.

Podsjetimo, "Argo", redatelja Bena Afflecka, temeljen na istinitoj priči, a Oscara je dobio u kategorijama za najbolji film, adaptirani scenarij i montažu. "Argo" ne igra u iranskim kinima, ali se film u Teheranu prodaje na crno, točnije na piratskim DVD-ima.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    1 0
    mersault mersault @ 26.2.2013. 15:31

    Kakva crna topla voda (jedino ako ne misliš na naftu :P). Pričaju, da se, eto, i oni uključe aktivno u tu političku igru na globalnom planu, a valjda tamo nisu još uveli PiArove i savjetnike da im kažu kako će takvim izjavama samo izazvat' još veću popularnost filma. (evo npr. ja i nisam bio posebno "zagrijan" da ga gledam – jedni kažu ima neku satiričnu notu prema Hoollywood-u, drugi da je propaganda - pa eto kako bih i ja svoj sud donio, predomislih se)

    Iranski mediji bale o utjecaju politike na Hoollywood, dok Panahi trune u kućnom pritvoru. U Americi barem ne moraš robijat' zbog filmova. Ja žalim iransko ministarstvo kulture, oni garant gledaju Kiarostamija i Panahija nebil' našli kakvu političku nepodobnost i propuštaju svu genijalnost koju njihovi filmovi nose. Kiarostami se tu dosjetio: pravi filmove koji će priglupoj iranskoj političkoj eliti bit' dosadni, pa se oni uspavaju, e onda on tu umetne neku skrivenu kritiku režima, ali do tad ovi već u dubokom snu. Panahi se očito zaje*'o, napravio previše zanimljiv film.

    Argo i ako jest propagandni film, očito je uspio, čim ga iranski političari gledaju, i oglašavaju se u vezi s njim. Jbt zamišljam Bush-a kako gleda Kiarostamijeve filmove, pa prespav'o bi i izbore.

     I L.M. je mog'o/mogla u naslovu barem napisat' „Iranski političari ogorčeni“ umjesto „Iranci ogorčeni“. Mene je naslov prvo asocir'o na iranske kritičare i filmske radnike, zato sam uostalom i pročitao članak, ali dobro, bombastičnost na prvom mjestu.

  • #1
    4 0
    100002044195488 ujak vanja @ 25.2.2013. 23:33

    Iranci su otkrili toplu vodu.

    Što bi onda trebali  Rusi reći za proteklih 50 god. Hollywood-sko - Goebbels  propagandne tvornice laži. Npr. "A Good Day to Die Hard" kao posljedni u nizu sličnog smeća.

    Što se "Argo" tiče on je uz nesumljivu propagandu i sramotno pojavljivanje Michelle Obama makar baziran na stvarnom događaju.

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala