Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nominacije za Oskare: apsolutna vladavina Nolanovog Oppenheimera
96. dodjelu predvodi "Oppenheimer" s 13 nominacija, slijedi ga "Poor Things" s 11

Nominacije za Oskare: apsolutna vladavina Nolanovog "Oppenheimera"

Foto: YouTube

Sinoć na Beverly Hillsu Zazie Beetz i Jack Quaid objavili su nominirane za najprestižniju filmsku nagradu, Oskare, čija će se ceremonija održati u ožujku.

Sasvim očekivano, show je u potpunosti ukrao Oppenheimer, drama Christophera Nolana, s ukupno 13 nominacija i to u svim važnijim kategorijama. Također očekivano, slijedi ga fantastična priča Poor Things s 11 nominacija. Povijesna drama Killers of the Flower Moon ima 10 nominacija, a najveći prošlogodišnji komercijalni hit Barbie ima tek 8.

Nominirani za najbolji film su dakle Oppenheimer, Poor Things, Killers of the Flower Moon, Barbie, American Fiction, Anatomy of a Fall, The Holdovers, Maestro, Past Lives i The Zone of Interest – po prvi put u povijesti tri nominirana naslova režirale su žene, iako je samo Justine Triet (Anatomy of a Fall) nominirana u kategoriji najbolje režije.

Martin Scorsese ušao je u povijest kao najstariji nominirani u kategoriji režije sa 81 godinom, pa se u toj kategoriji natječu Scorsese, Triet, Jonathan Glazer, Yorgos Lanthimos i Christopher Nolan.

Za najbolju glumicu nominirane su Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon), Emma Stone (Poor Things), Annette Bening (Nyad), Sandra Hüller (Anatomy of a Fall) i Carey Mulligan (Maestro).

Za najboljeg glumca nominirani su Paul Giamatti (The Holdovers), Cillian Murphy (Oppenheimer), Bradley Cooper (Maestro), Colman Domingo (Rustin) i Jeffrey Wright (American Fiction).

Svečana dodjela 96. po redu Oskara održat će se 10. ožujka i vodi je Jimmy Kimmel kojem je to četvrti angažman (vodio je 2017., 2018. i 2023.), a cjelokupni popis nominiranih pogledajte na službenim stranicama.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala