Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kritičari Amour proglasili najboljim stranim filmom
Udruženje filmskih kritičara dodijelilo je nagrade za najuspješnije filmove 2012. godine

Kritičari "Amour" proglasili najboljim stranim filmom

Foto: PR Photos

Udruženje filmskih kritičara (Critics Choice Movie Awards) dodijelilo je nagrade za najuspješnija filmska ostvarenja za prethodnu godinu.

Film "Amour" francuskog redatelja Michaela Hanekea proglašen je najboljim stranim filmom na svečanosti dodjele nagrada u Los Angelesu. Film je to koji govori o ljubavi starijeg bračnog para i krhkosti života. Georges i Anne u osamdesetim su godinama i već desetljećima u sretnom braku. Intelektualci su, umirovljeni profesori glazbe. Njihova kći, također glazbenica, s obitelji živi u inozemstvu. Nakon moždanog udara Anna je djelomice paralizirana, a suprug je brižno njeguje. Njihova ljubav nikad nije bila na većoj kušnji...



Glumac i redatelj Ben Affleck i njegov film "Argo" na spomenutoj su dodjeli proglašeni dobitnicima nagrada za najboljeg redatelja i najbolji film. Primajući nagradu, Affleck je zahvalio akademiji, te se našalio kako je u prošlosti mogućnost da Ben Affleck dobije nagradu kritike bila šala za emisiju Saturday Night Live.

U utrci za titulu najboljeg redatelja, Affleck je tako nadmašio renomirana imena poput Stevena Spielberga, Kathryn Bigelow, Toma Hoopera, Anga Leeja i Davida O. Russella.




Jessica Chastain
i Daniel Day-Lewis proglašeni su najboljim glumcima: Chastain za film "Zero Dark Thirty", akcijski triler o lovu za Osamom bin Ladenom, a Day-Lewis za utjelovljenje 16. američkog predsjednika u povijesnoj drami "Lincoln".

"Skyfall" je dokazao da vrijeme Jamesa Bonda još nije završilo – film je proglašen najboljim akcijskim filmom, a Daniel Craig odnio je nagradu za najboljeg glumca u akcijskome filmu, prenosi novilist.hr. Glazbena tema filma, koju izvodi Adele, proglašena je pak najboljom pjesmom.

Nagradu za najbolju glumicu u akcijskom filmu odnijela je Lawrence za "Igre gladi", a njezin drugi film, "U dobru i u zlu", s Bradleyem Cooperom i Robertom De Nirom u glavnim ulogama, dobio je nagradu za najbolju glumačku postavu.

Nagrada za najbolju sporednu glumicu dodijeljena je Anne Hathaway za ulogu Fantine u ekranizaciji popularnog mjuzikla "Les Miserables".

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala