Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najskuplja scena Sulejmana Veličanstvenog emitira se večeras!
Preko pola milijuna dolara utrošeno je na stvaranje spektakularnih scena bitke na Mohačkom polju

Najskuplja scena "Sulejmana Veličanstvenog" emitira se večeras!

Foto: RTL


Prva bitka druge sezone serije „Sulejman Veličanstveni“, ona između Hrvatsko-ugarskog kraljevstva i Osmanskog carstva na Mohačkom polju iz 1526. godine, u stvarnosti se snimala tjedan dana pored grada Edirne i na obalama rijeka Meric i Tunca, a u njezinom stvaranju sudjelovalo preko je 2000 ljudi, većinom statista koji su glumili vojnike, dok je tehnička ekipa brojila preko 150 članova.

Kako bi ista bitka na ekranima izgledala što uvjerljivije, produkcijska kuća TIMS Productions potrošila je preko pola milijuna dolara kako bi koristila najsuvremeniju filmsku tehniku za snimanje vojnika i konja u trku, te spektakularnih kadrova iz zraka uz pomoć helikoptera, dok su u post-produkciji, koja je trajala 25 dana i u kojoj je bilo uključeno 25 stručnjaka, dodani i vizualni efekti koji su se koristili i u najpoznatijim kino hitovima poput „Gospodari prstenova“ i „Kraljevstvo nebesko“. Statisti su se koristili posebno pripremljenim mačevima i štitovima, a za scenu borbe bilo je izrađeno preko 250 osmanlijskih pušaka, 25 velikih topova, 650 različitih, unikatnih kaciga, te 450 vojnih kostima, dok se Sulejmanov veliki šator gradio dva puna dana.



 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #7
    0 0
    aya aya @ 12.10.2012. 22:51
    Poanta mog posta, za one kojima treba objasniti, jest da NIKADA ne komentiram ono što nisam gledala, a pogotovo ne samo na temelju predrasuda.
  • #6
    1 1
    ed_hunter ed_hunter @ 12.10.2012. 20:02

    poanta mog posta, za one kojima treba objasniti,  je u tome što nam se senzacionalistički serviraju poluproizvodi, DS9 je tu poslužio tek kao primjer.

  • #5
    1 0
    LordAdamko lordadamko @ 12.10.2012. 11:41
    naravno da je ds9 daleko najlosiji u fransizi....bar 2 razine ispod svih ostalih...nakon prve epizode moja reakcija je bila: WTF?! A sulejmana neb komentiro jer nikad ni najavu za njega nisam vidio...a turski jezik mi je posto toliko odbojan da je i kakva serija neb je gledo...a ne tek telenovela...
  • #4
    1 0
    buffalobill buffalobill @ 12.10.2012. 10:02

    .."fantastičan " je malo pretjerana riječ,ali za jednu sapunicu nije loše

  • #3
    1 0
    aya aya @ 12.10.2012. 9:40

    Ne gledam Sulejmana, a s druge strane - zadrti sam trekkie, no ovaj post mi uopće nema smisla. Pogledala sam jučer zadnjih pola sata Sulejmana baš zbog prikaza bitke na Mohačkom polju (zbog koje je ta epizoda, valjda, i koštala toliko) i mogu reći da su napravili fantastičan posao (a da o povijesno/političkom značenju uopće i ne govorim - ipak je to i naša povijest, pa prikaz navedene bitke utoliko ima nemjerljivu vrijednost od npr. neke bitke Bajoranaca i Cardassianaca) . Svakako bolje potrošen novac od kulisa DS9 i maske Gul-Dukata .

    Btw - DS9 je, po meni, daleko najlošija Startrek franšiza.

Pogledaj sve komentare (7)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala