Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Proglašeni pobjednici 8. Festivala 25 FPS
Dodijeljena su tri jednakovrijedna Grand prixa, a žiri kritike nagradio je portugalski film "Palače milosrđa"

Proglašeni pobjednici 8. Festivala 25 FPS

Nakon što su prikazani posljednji radovi iz ovogodišnjeg programa konkurencije 25 FPS-a Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa, proglašeni su dobitnici glavnih festivalskih nagrada.

Svaki od tri člana velikog žirija dodijelio je vlastiti Grand prix, a žiri kritike zajedničku nagradu. Glavni pobjednici festivala su: Konferencija (Bilješke o filmu 05) Norberta Pfaffenbichlera, Ja sam mikro autorica Shumone Goel i Shai Heredie, Umijeće lovljenja autorice Jessice Bardsley, Palača milosrđa autora Gabriela Abrantesa i Daniela Schmidta i Mračni vrt Nicka Collinsa. Svaki je član žirija, po običajima Festivala 25 FPS, dodijelio zasebne nagrade, odnosno tri jednakovrijedna Grand prixa.


Članovi domaćeg žirija kritičara, uz opasku da su nagradili filmove koje su i sami poželjeli ponovo pogledati, glavnu su nagradu dodijelili portugalskom filmu Palače milosrđa autora Gabriela Abrantesa i Daniela Schmidta. Kvalitetan program iznjedrio je i dva posebna priznanja koja su dodjeljena radovima: Tako svijetla budućnost Matta McCormicka iz SAD-a i Oblak neznanja Tzu Nyen Hoa iz Singapura.

Udruga za audiovizualna istraživanja 25 FPS, ujedno i organizator festivala, Nagradu Fujifilm dodijelila je autoru filma Mračni vrt Nicku Collinsu uz objašnjenje:

- U vremenu kada se govori o smrti filmske vrpce nagrađujemo autora koji nastavlja istraživati osnovu izražajne mogućnosti filma kao medija, jezika i umjetnosti da nam otkrije nove perspektive u svijetu za koji smo mislili da je istražen i jasan - rekli su. Nagrada Fujifilm sastoji se od filmskog materijala, odnosno 35 mm vrpce.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala