Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže najskuplja i najgledanija turska serija Sulejman Veličanstveni
Gdje god je prikazivana, ova saga o legendarnom vladaru, vojskovođi i ljubavniku potukla je sve rekorde u gledanosti

Stiže najskuplja i najgledanija turska serija "Sulejman Veličanstveni"

Foto: RTL

Najskuplja serija u povijesti Turske, koja je uz male ekrane prikovala milijune gledatelja, "Sulejman Veličanstveni" konačno stiže u Hrvatsku!

Gdje god je prikazivana, ova saga o legendarnom vladaru, vojskovođi i ljubavniku kojeg glumi turska megazvijezda Halit Ergenç, potukla je sve rekorde u gledanosti! 27. kolovoza obvezno rezervirajte za druženje s RTL Televizijom jer na male ekrane konačno stiže najskuplja, najraskošnija i najgledanija turska serija svih vremena "Sulejman Veličanstveni". 


Priča je to o životu i vladavini jednog od najvećih turskih osvajača. Radnja je smještena u 16. stoljeće, kada Sulejman nasljeđuje oca na mjestu vladara Osmanskog carstva, a prati njegov život kao sina, supruga, oca, ljubavnika, velikog ratnika i slavnog turskog vladara. Njegova omiljena zanimacija moglo bi se reći su žene! Imao ih je 300, a poseban naglasak stavljen je na vezu s mladom Aleksandrom, kćeri ukrajinskog ortodoksnog svećenika, koja je zarobljena u otomanskom haremu.

Kako bi povijest zaživjela u punom sjaju, potrošeno je više od 3,5 milijuna dolara u izgradnju filmskog seta. S obzirom na to da u palači Topkapi koja je bila centar otomanskog carstva gotovo 400 godina, nije dopušteno snimanje, producenti serije bili su primorani izgraditi njezinu repliku vrijednu gotovo 2 milijuna dolara. Gradila se godinu dana i prostire se na 4000 četvornih metara jer su vjerno izgrađene sve sobe kao i u originalnoj palači. Osobito zanimljiv dio je tajanstveni centar u kojem su živjele haremske djevojke. 


Zbog rekordne gledanosti prve sezone povećalo se zanimanje turista za Istanbul pa mnogi muzeji bilježe sve više posjetitelja, a osobito Topkapi palača koju je u prvoj polovini ove godine posjetilo više od 8 milijuna ljudi, čak četiri puta više nego lani. Uz to što je najgledanija turska serija svih vremena, zbog svog je sadržaja izazvala mnogobrojne kontroverze u islamskom svijetu. Naime, velik broj gledatelja protestirao je zbog nepoštovanja prema Sulejmanu koji je predstavljen kao nemoralan čovjek i ženskaroš, ujedno sklon nedopuštenom zadovoljstvu - alkoholizmu. No, unatoč tome, ili baš zbog toga - raskošna priča o njegovu životu sa svakom je epizodom rušila nove rekorde gledanosti!

Zašto? Uvjerite se sami 27. kolovoza na RTL-u!

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala