Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Švedska Euforija osvojila Eurosong
Hrvatska je Srbiji dala 12 bodova, što je bilo dovoljno da Željko Joksimović završi na trećem mjestu

VIDEO: Švedska "Euforija" osvojila Eurosong

Foto: eurovision.tv

Između dvadeset i šest finalista 57. po redu Eurosonga, Europa je sa 372 boda odabrala Šveđanku Loreen i njenu pjesmu Euphoria za pobjednike u velikom finalu održanom u Kristalnoj dvorani u Bakuu.

Ruske bakice Buranovskiye Babushki sa pjesmom Party For Everybody završile su na drugom mjestu sa 259 bodova, dok je Željko Joksimović, koji je od Hrvatske dobio 12 bodova, završio na trećem mjestu sa svojom baladom Nije ljubav stvar, osvojivši 214 bodova.  Još prilikom nastupa švedske predstavnice bilo je vidljivo da je Loreen favorit večeri. Odmah po prvim taktovima pjesme, publika je euforično pljeskala uz ritam Euphorie, kao i povremeno tijekom izvedbe.

Po početku glasovanja, koje je ove godine brzinski odrađeno, Švedska je dospjela na vrh ljestvice, a u stopu su je pratili Rusija, Srbija i Azerbejdžan, kojeg je sa prilično neupečatljivom pjesmom When Music Dies predstavila Sabina Babayeva. Glavna rečenica koja se mogla čuti prilikom čitanja rezultata bila je - "Thank you for the wonderful show (Hvala za prekrasan šou)" - kao papagaji su ponavljali televizijski prezenteri 42 eurovizijske zemlje članice, uključujući i našu Nevenu Rendelli, koja se javila iz Zagreba. Već na polovici glasovanja, bilo je jasno kako je Švedska pobjednik, no srećom, ujedno je i jedna od europskih zemalja koja si iduće godine može priuštiti organizaciju jednog ovako velikog događanja.

Makedonska predstavnica Kaliopi osvojila je 12. mjesto, a Maya Sar za Bosnu i Hercegovinu 18. Ovo je peta pobjeda za Švedsku, koja je u natjecanju nastupila 52 puta. Posljednji put, Eurosong u Stockholmu je održan 1999. godine gdje ga je dovela Charlotte Nilssons sa pjesmom Take Me to Your Heaven.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala