Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo Adam Yauch iz grupe Beastie Boys
Adam Yauch, poznatiji i kao MCA, kojem je 2009. dijagnosticiran rak, preminuo je u petak u 47. godini

Preminuo Adam Yauch iz grupe Beastie Boys

Foto: PR Photos

Član legendarnog njujorškog benda Beastie Boys, Adam Yauch, izgubio je bitku s rakom koji mu je dijagnosticiran još 2009. godine. Zbog opake bolesti Beastie Boysi su tada odlučili otkazati i nekoliko nastupa, kao i izdavanje novog albuma.

U 2011. godini su se pojavile informacije kako je Adam ipak pobijedio bolest, ali nažalost ispostavilo se da to nije bio slučaj. Yauch je tada na službenoj stranici benda napisao kako se zahvaljuje svima na podršci te da je izliječen, ali i da nastavlja s medicinskim tretmanima kako bi se u potpunosti izliječio, prenose Blix i TMZ.


Nedavno je postalo jasno kako se bolest ponovo vratila, kada je priopćeno da Yauch neće sudjelovati na ceremoniji grupe u Rock & Roll Hall of Fame koja se održala 13. ožujka.

Inače, Yauch je bio upravo jedan od osnivača popularnog hip-hop trojca Beastie Boys, zajedno s Michaelom Diamondom (Mike D) i Adamom Horovitzom (Ad-Rock) s kojima je zajedno stvorio svih osam studijskih albuma. Naime, Beastie Boysi su 1986. izdali svoj album prvijenac "Licensed To Ill", prvi hip hop album koji je stigao na sam vrh Billboardove top 200 ljestvice. Činjenica je kako su upravo oni jedni od pionira hip hop i rap scene koji su izvršili golem utjecaj na globalnu glazbenu scenu, ne samo u definiranju žanra već i u njegovu populariziranju.

Spomenimo i kako je MCA bio poznat i po svojoj predanosti budizmu, organizirajući niz koncerata posvećenih oslobađanju Tibeta, a okušao se i kao filmski producent u svojoj kompaniji Oscilloscope Laboratories.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala