Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Film Ja već znam što čujem dvostruki pobjednik 3. FHAF-a!
Grand Prix 3. FHAF-a osvojio je film autora Darka Masneca koji je nagrađen i kao najbolji studentski film

Film "Ja već znam što čujem" dvostruki pobjednik 3. FHAF-a!

Foto: FHAF

Svečanom dodjelom nagrada u nedjelju je u kinu Europa zatvoreno treće izdanje Festivala hrvatskog animiranog filma! Sve posjetitelje na početku dodjele pozdravila je izvršna producentica festivala Sanja Borčić,a potom je žiri u sastavu Margit Antauer, Bärbel Neubauer i Daniel Šuljić dodjelio nagrade autorima nagrađenih filmova. Diploma za dizajn filmskog zvuka dodijeljena je Hrvoju Štefotiću za film 'Cvijet bitke' autora Simona Bogojevića Naratha.

Nagrada za najbolju adaptaciju scenarija pripala je Petri Zlonogi za film 'Daniil Ivanoviču, slobodan si' iz kategorije studentski film. 'Petra Zlonoga u potpunosti je uspjela na osebujan Harmsovski način ispričati priču o ljubavi koja jest jer nije, oslobađajući iz sebe riječi, te pretočiti ih ženskom tankoćutnošću u filmski jezik, u jedinstveno poetično tkivo, pozivajući gledatelje da zajedno lutaju Harmsovim, Petrinim i svojim snoviđenjima', tim riječima odluku žirija pojasnio je Daniel Šuljić.

Diplomom za najbolji dizajn nagrađena je Jelena Oroz za film 'Čekaonica' iz kategorije studentskog filma. 'Diploma se dodjeljuje Jeleni Oroz za dizajn koji očarava svojom razigranom mladenačkom svježinom i neposrednošću', pojasnila je Margit Antauer.


Nagrada za najbolju animaciju pripala je Siniši Mataiću i Marku Meštroviću za film 'Zašto slonovi?' iz kategorije autorski film, dok je posebno priznanje žirija osvojio film 'Otac' koji se sastoji od pet paralalenih priča šestorice europskih animatora, među kojima je i Veljko Popović.

U kategoriji namjenskog filma najboljim je proglašen 'lepršav i zabavan', osvježavajuće lagani video spot 'Sam na Plesu' Natka Stipaničeva, a u kategoriji dječjeg filma 'Kuća ogledala' sudionika Škole crtanog filma Dubrava pri Narodnom sveučilištu Dubrava. 'Film zrači autentičnom dječjom radošću stvaranja, pun je svježih i lucidnih ideja, duhovit i grafički zanimljiv', tim je riječima izbor pojasnio član žirija Daniel šuljić. Najboljim studentskim filmom proglašen je film 'Ja već znam što čujem' autora Darka Masneca. 'Spomenuti film plijeni neprestanim dijalogom slike i zvuka, to je dobro animiran film „Kristlovskog dizajna“ i mladenačkog ritma, film koji istražuje i ispituje i odiše posebnom izražajnošću', pojasnila je Margit Antauer.

Najbolji autorski film prema mišljenju žirija je 'Cvijet bitke' Simona Bogojevića Naratha.'Riječ je o snažnom i spektakularnom filmu naglašenog vizualnog bogatstva i već poznatog i priznatog estetskog rukopisa kojim nas autor obdaruje svakim svojim filmom'.

Konačno, Grand Prix 3. Festivala hrvatskog animiranog filma dodijeljen je uratku nagrađenom u kategoriji studentskog filma, filmu 'Ja već znam što čujem' Darka Masneca. 'Spomenuti film ostavio je najpotpuniji umjetnički dojam', zaključila je Margit Antauer.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala