Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


29 filmova na 3. Festivalu hrvatskog animiranog filma
Svečano otvorenje festivala, koji traje čitav vikend, održava se danas u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa

29 filmova na 3. Festivalu hrvatskog animiranog filma

3. Festival hrvatskog animiranog filma započinje u subotu, 24. ožujka projekcijama u 11 sati, uz svečano otvaranje u 19 sati u kinu Europa, i traje do nedjelje 25. ožujka.

Natjecateljski program koji uključuje 29 animiranih filmova podijeljen je u četiri kategorije: autorski film, studentski film, namjenski film te film djece i mladeži.
U kategoriji autorski film odabrano je sedam naslova. Cvijet bitke posljednji je uradak Simona Bogojevića Naratha nagrađen Oktavijanom na Danima hrvatskog filma 2011 te posebnim priznanjem na prošlogodišnjoj Animateci, a smješten je u magloviti podzemni svijet arkadijskog ugođaja gdje obitavaju neobični likovi.

Plima je pak debitantski autorski film umjetnika Alena Zanjka koji je u posljednjih desetak godina aktivno surađivao u realizaciji brojnih animiranih filmova baveći se animacijom, kompozitingom, dizajnom i koreografijom (Priča prva, Homo Volans i Format autora Darka Bakliže, Duga Joška Marušića, itd.) Film Politika doajena Zagrebačke škole crtanog filma Nedeljka Dragića dio  je serijala Rudijev leksikon, koji bi se trebao sastojati od 365 crtanih filmova po 90 sekundi, dok je POW'S POV šesti animirani film konceptualnog umjetnika Gorana Trbuljaka, čiji naslov sugerira da je sve što vidimo u filmu  zapravo subjektivni pogled nekog ratnog zatvorenika kroz mali otvor nalik prozoru.


Spomenuta kategorija donosi i svjetsku premijeru filma Zašto slonovi? višestruko nagrađivanog autora Marka Meštrovića, dok su posljednja dva filma iz iste kategorije uvrštena u natjecateljski program čuvenog Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju: Mačka mladog autora Gorana Stojnića te Otac, kratkometražni hibrid dokumentarnog i animiranog filma koji prikazuje pet paralelnih stvarnosti u kojima se odvijaju nikad ostvareni razgovori između djeteta i njegova oca. Ovih pet priča prikazana su različitim animacijskim stilovima petorice redatelja iz različitih zemalja: Moritza Mayerhofera iz Njemačke, Asparuha Petrova i Rositse Raleve iz Bugarske, Dmitryja Yagodina iz Rusije te Veljka Popovića iz Hrvatske.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala