Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vijeće za elektroničke medije isključuje RTL iz etera
Predsjednik Vijeća kaže kako im ne preostaje drugo nego isključivanje RTL-a zbog ignoriranja opomene

Vijeće za elektroničke medije isključuje RTL iz etera

Vijeće za elektroničke medije (VEM) odlučilo je kazniti RTL televiziju privremenim isključivanjem iz etera jer ni nakon roka od mjesec dana nije ispoštovana opomena VEM-a prema kojoj je RTL morao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005. temeljem koje su i dobili koncesiju za emitiranje do 2014. godine

Kako piše Tportal, još se ne zna kakva će kazna biti i kada će umjesto RTL-ova programa nastupiti mrak na ekranu, u Vijeću još nisu odlučili, ali s obzirom na to da je riječ o opomeni koju je RTL ignorirao, predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak kaže 'kako im ne preostaje drugo nego isključivanje nakladnika'.


- Zakon ne predviđa na koliko će se nakladnik u takvim slučajevima isključiti, o tome Vijeće odlučuje, ali se koncesija može i oduzeti - ističe Ljevak i dodaje da je RTL imao dvije godine za usklađivanje programa s programskom osnovom te da je sustavno ignorirao upozorenja i Zakon.

Rok u kojem je RTL trebao uskladiti program s programskom osnovom iz 2005. istječe večeras u ponoć, a u VEM-u su od RTL-a zaprimili zahtjev za odgodom cijele priče. No do odgode, tvrde u VEM-u, neće doći, jer ni razgovori koje je čelništvo RTL-a imalo s Vijećem nije urodilo plodom.

U RTL-u pak kažu 'kako od VEM-a nisu ništa službeno dobili pa ne mogu ništa ni komentirati, ali i dodaju da su u konstruktivnim razgovorima s Vijećem i ne znaju zašto bi im se oduzela koncesija'.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala