Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nova glumačka nada Hollywooda dolazi iz Našica
Četrnaestogodišnji Thomas Horn glumi u filmu "Extremely Loud and Incredibly Close", nominiranom za Oscara

Nova glumačka nada Hollywooda dolazi iz Našica

Extremely Loud and Incredibly Close jedan je od oskarovskih favorita, sa dvije nominacije za prestižnu nagradu, onu za najbolji film i najbolju sporednu mušku ulogu. No, glavnu mušku ulogu nosi 14-godišnji Thomas Horn, koji tumači ulogu dječaka Oskara Schella, koji je nakon smrti svog oca, poginulog u napadu na WTC 11. rujna 2011. godine, pronašao tajanstveni ključ.

Kako piše Glas Slavonije, mlada holivudska zvijezda porijeklom je Hrvatske, točnije iz Našicama. Thomasov otac očni je kirurg iz San Francisca, a Thomasova majka, liječnica Biljana, rođena je u Našicama. Njeni roditelji i dalje žive u Hrvatskoj, pa obitelj često dolazi u posjet, što je razlog da maloljetni Thomas tečno govori hrvatski jezik.

Priliku da radi na filmu, rame uz rame s brojnim glumačkim velikanima, među ostalima i s oskarovacima Tomom Hanksom i Sandrom Bullock, Thomas je dobio igrom slučaja, nakon što je kao 12-godišnjak pobijedio u dječjoj verziji američkog kviza Jeopardy! (Izazov). Naime, kviz je gledao i producent Scott Rudin (Društvena mreža), kojem je Thomas zapeo za oko. Nedugo zatim, holivudska je casting-agencija krenula u potragu za ovim darovitim tinejdžerom. To ljeto, dok je još pohađao osmi razred, došao je iz škole kući i pronašao telefonsku poruku tajnice škole koja ga je obavijestila da iz Hollywooda pokušavaju stupiti u kontakt s njim.

Ubrzo je dobio avionske karte te otputovao na petodnevnu audiciju u namjenski kamp. Rudin i redatelj Stephen Daldry (Billy Elliot, Sati) do tada su već pogledali više od 3.000 djece u potrazi za idealnim kandidatom za glavnu ulogu. Thomas do tada nije imao nikakvog glumačkog iskustva, no Daldry je rekao kako je u prvih dvadeset minuta audicije znao da je Thomas pravi za ulogu.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala